Kontinentalu zemljište za novu fabriku

Nemački Kontinental dobiće više od 25.000 kvadrata zemljišta u Privrednoj zoni Mali Bajmok u Subotici za izgradnju nove fabrike.

mali bajmok industrijska zona privreda (4) parking
Naime, Gradsko veće Subotice usvojilo je rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade u Privrednoj zoni Mali Bajmok kompaniji Contitech Fluid Serbia.

Kako se navodi u rešenju, koje je upućeno Skupštini grada na usvajanje, Vlada Srbije je 23. januara dala prethodnu saglasnost za ovo otuđenje u cilju izgradnje industrijskog objekta namenjenog za proizvodnju komponenata za auto industriju.

Prema prošle godine potpisanom memorandumu o razumevanju, Kontitek će u novu fabriku površine 12.000 kvadrata uložiti 17 miliona evra i zaposliti najmanje još 500 radnika do kraja 2018. godine.

Prema ranijim najavama iz same kompanije, početak gradnje se očekuje na proleće, završetak do kraja godine, a novom investicijom broj zaposlenih u ovoj nemačkoj kompaniji biće dupliran.

Ovaj investitor u Subotici posluje od 2011. godine, a trenutno zapošljava oko 600 radnika u postojećoj fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok, u kojoj posluje još niz investitora.

 

TanjugKOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Koji je interes dugorocno da svim tim fabrikama poklanjaju zemljiste?

 2. Megille kaže:

  Lako oni dele tuđu imovinu. Sva ta zemljišta su bila u privatnom vlasništvu ,a po zakonu o restituciji treba da se vrate pravim vlasnicima naslednicima.

 3. Subotica najvece selo kaže:

  @STeve

  Zato sto mi i to malo mladih otislo u inostranstvo.

 4. hudini kaže:

  E, Megille, ne treba. Procitaj Zakon o restituciji

 5. Anonimni kaže:

  Kad poklanjaju i ja ću stati u red možda i ja dobijem bar 1000 kvadrata

 6. Anonimni kaže:

  Lepo je da se gradi i da ima gde da se radi, ali bas sve za dz… poklanjati nekome ko ima pare, a nama naplacuju sve i svasta…

 7. mujo kaže:

  radiće marva za afričke plate

 8. Megille kaže:

  @ hudini Ti si demagog jer ovo što se sada radi je lov u mutnom. Pravo na imovinu je univerzalno pravo svakog čoveka ,pa prema tome nokakvim diskriminatorskim zakonima ne može se sprečavati da vlasnik ima pravo na nesmetano korišćenje ,uživanje svoje imovine. No taj lopovluk koji se sada kao pokriva ‘ zakonom’ puno će koštati srbiji ,jer upravo sada se raspravlja u EU o raznim diskriminacijama oko mahinacijama sa nekretninama u samoj državi. Ulaskom u EU sve ova otimačina će biti stavljena van snage a pravi vlasnici će ostvariti svoja prava. Tako se to dogodili i u državama koji su ušli sa sličnim problemima u EU. Ugovori su se raskinuli kao pravno neutemeljeni a pravi vlasnik je dobio nazad svoju imovinu. Naime ima tu još jedna kardinalna greška same države, naime prepisati nekretninu a pogotovo graditi ,izdejstvovati građevinsku dozvolu može sam vlasnik i tu su državni organi ulovljeni. I ova je ta caka gosp. hudini što tebi nikada neće biti jasno. Ali znaš ljudi su pohlepni ,otimaju tuđu imovinu ,pa kako će završiti to samo dragi Bog zna…

OSTAVITE KOMENTAR