Korhec: Pastor u koaliciji sa SNS zbog položaja

Jedan od osnivača civilne organizacije Mađarski pokret (MP), Tamaš Korhec izjavio je danas u Subotici da je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor ušao u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) da bi ostao predsednik Skupštine Vojvodine.

„Naravno da se radi o tome da predsednik stranke ostane predsednik Skupštine Vojvodine i to je bila cena koja je trebala biti plaćena za tu stvar“, rekao je Korhec novinarima nakon održane skupštine ove organizacije.

tamas-korhec_660x330

Korhec je kazao da u ovakvoj koaliciji MP nije dobrodošao, te da MP ni ne želi da bude njen deo i dodao da će njihovi predstavnici u pokrajini i u lokalnim sredinama biti konstruktivna opozicija.

„Poverenje koje smo dobili od građana ne želimo prokockati. Dosledno ćemo nastupati u svim lokalnim samoupravama, imaćemo konstruktivne predloge i pohvalićemo dobra rešenja“, rekao je on.

 

madjarskipokret.rs

On je kazao da u pokrajini čekaju da vide kako će izgledati rebalans budžeta, kakva će biti personalna rešenja kada je reč o političkim rukovodiocima i šta će biti iza letnjih obećanja vlasti.

„Ja bih želeo da me demantuje stvarnost, da dođe do jedne pozitivne promene i pomaka na pokrajinskom nivou, ali na osnovu četvorogodišnjeg iskustva, od kada naprednjaci vode ovu državu, mogu da budem i skeptičan i kritičan“, rekao je Korhec.

Dodao je da ga kod subotičkih naprednjaka zabrinjava manjak kadrova i funkcionera koji će voditi ovaj grad.

„Meni to ne ulivaju suviše veliko poverenje, ali nemojmo unapred suditi, sačekajmo da vidimo neke prve korake“, kazao je Korhec.

On je rekao da Mađarski pokret jeste politička organizacija, ali da ne žele da izgube taj civilni momenat u njihovim aktivnostima.

„Želimo mobilisati razočaranu zajednicu koja ne planira svoju budućnost na ovim prostorima. Ako se nastavi ovakva letargija koja trenutno vlada u Srbiji, mislim da nema budućnosti, ne samo za našu zajednicu, nego za celu Srbiju“, kazao je Korhec.

 

Beta

 KOMENTARI

 1. Vesko kaže:

  Sigurno da je tako, usao je u vlast zbog funkcija i da to obezbedi za svog sina i drugih mu bliskih osoba, kao i da bude zasticen u slucaju cantavirske zadruge. Za svoj narod mu je manja briga, kao i kod nekih drugih stranaka.

 2. Megille kaže:

  @ Vesko , I za saobračajnu nesreću koju je sam prouzrokovao sa smrtnim posledicom za koju nije odgovarao ispred srpskih vlasti. . Da tamo je još i čantavirska zadruga a i Nepker u Subotici…

 3. Pravila kaže:

  Pošto su ispaljeni imaju pravo da se ljute. Pa ko bi sa vama kad vučete Barbiku Josipu i Studenta Vjeku sa sobom.

  Tekst o nuđenju koalicije sa SNS na linku u prilogu

  http://www.subotica.com/vesti/pokret-za-gradjansku-suboticu-za-saradnju-sa-svim-strankama-id25948.html

 4. Vesko kaže:

  @ Megille, jos jedan visoki celnik grada iz bivse vlasti je imao slicnu saobracajnu nesrecu sa smrtnim ishodom, a tom prilikom je bio u pripitom stanju, za koju isto nije ogovovarao, kao i za jos druga krivicna dela iz privrednog kriminala, zahvaljujuci dobrim partijskim vezama uvek bliskim aktuelnim vlastima, tako da sada vec u malo poznijim godinama uziva u mirovini i ne mora da brine, jer je istekao rok zastrelosti.

 5. Megille kaže:

  @ Vesko , Ko je to mogao biti Imre Kern ?

 6. Vesko kaže:

  @ Megille, nije taj sto si ga spomenuo, mada je i on dosta mutan. Ovaj je bio u celnik u sada odlazecoj vlasti, veliki kadar SPS-a, nedavno je izbacen iz stranke, ali nije od onih koji su presli u Vulinovu stranku. Malo je stariji i brkatiji, zreo za penziju.

 7. Megille kaže:

  @ Vesko . Unmoglich , Veljković ?

OSTAVITE KOMENTAR