Krivično izvršni sud u Segedinu odlučivaće o uslovnom puštanju Marinka Magde

Krivično izvršni sud u Segedinu 24. marta odlučivaće o mogućem uslovnom puštanju na slobodu Marinka Magde, višestrukog osuđenog ubice iz Subotice, piše portal Vajdašag ma.

Magda je u Mađarskoj pravosnažno osuđen na doživotnu robiju, i odluka koja bi išla u prilog njemu ne bi značila automatskog puštanje na slobodu, jer u Srbiji ga čeka nova doživotna robija.

Pre 25 godina, 28. januara 1994. godine mađarska policija uhapšila je zastrašujućeg serijskog ubicu.

Marinko Magda je trenutno u specijalnom odeljenju segedinskog zatvora, sa desetak drugih izuzetno opasnih osuđenih lica u režimu visokog obezbeđenja. Sud treba da proceni njegovo ponašanje iza rešetaka, i da li nekadašnji višestruki ubica predstavlja opasnost za društvo.

U Srbiji je 2001. godine ukinuta smrtna kazna, tako da je kazna Marinku Magdi preinačena u doživotnu robiju, koja znači da će najmanje 40 godina provesti u zatvoru u Srbiji.KOMENTARI

  1. Nemam vise Baku zbog ovog crva kaže:

    Moju je baku ovaj pateticni mali covek ubio 1993 god. nadam se da ce ga predati Srpskim vlastima gde ce ili biti ubijen pre nego sto ista progovori ili provesti ostatak svog beskorisnog skupog zivota u manjoj celiji bez dostupa internetu. Sama cinjenica da on ima Facebook nalog me navodi da probijem glavu kroz monitor.

  2. W I E N kaže:

    Ubicama je mesto iza resetaka. Sta bi on radio na slobodi sem daljih vršenja KD-a?

OSTAVITE KOMENTAR