Kvalitet sladoleda

Omiljena ledena poslastica kod dece, ali i odraslih je dobrog kvaliteta u Subotici. Poljoprivredna inspekcija kontroliše kvalitet sladoleda, a sanitarna inspekcija kontroliše uslove u kojima se proizvodi sladoled. Prema rečima, načelnika pokrajinske sanitarne inspekcije SBP, Milana Mileusnića, kvalitet sladoleda na teritoriji Severnobačkog okruga je zadovoljavajući.
Kontrolama koje su do sada realizovane primećene su manje nepravilnosti koje ne utiču na zdravlje ljudi. Pored toga, inspekcije Ministarstva poljoprivrede kontrolišu zdravstvenu ispravnost sladoleda kao namirnice – putem uzrokovanja. U toku 2011. godine nije bilo povlačenja iz prometa neispravnog sladoleda.
Zakonom o bezbednosti hrane novčana kazna ukoliko se primeti da je sladoled neispravan za pravna lica iznosi od 300.000 do 3.000.000 dinara, za preduzetnike od 250 do 500.000 dinara, a za fizička lica od 30 do 50.000 dinara, kažu u Ministarstva poljoprivrede.
Od 11. juna zvanično je u upotrebi HCCP koji se primenjuje i na kvalitet sladoleda.

Slika



KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR