Laban osudio grafite: Zajedništvo je najviša vrednost Subotice

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban najoštrije je osudio ispisivanje grafita uprenih protiv građana Subotice islamske veroispovesti.

Gradonačelnik traži od policije da što pre otkrije počinioce ovog, za Suboticu, i Srbiju nedopustivog akta mržnje, koji ugrožava ustavni poredak i slobode i narušava dobre komšijske i prijateljske odnose građana Subotice.

– Kao gradonačelnik Subotice protivim se i protiviću se uvek, bilo kom obliku mržnje i netrpeljivosti. Subotica je grad u kojoj složno živi više od 20 nacija. Ona je grad u kom zajedništvo predstavlja temelj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Mi u Subotici različitost vidimo kao prednost, a zajedništvo kao najvišu vrednost. Zato je važno da se počinioci što pre pronađu, kako bismo još jednom uputili poruku da netrpeljivosti i mržnji nema mesta u Subotici – rekao je Laban.

 

subotica.rsKOMENTARI

 1. Istina... kaže:

  Laban je menjao stranke i stranke. Iz svake je poneo ono najgore. Očigledno je iz DSS-a poneo čuvenu Koštuničinu neobaveštenost. Nisu u pitanju grafiti nego nalepnice. Ali agentura je lukava ponekad. Zla, podla, trula, ali i lukava ponekad. Onaj ko lepi nalepnice taj ih javno i osuđuje, zato ih je i lepio. Isti ti agenti su posle servirali pismene izjave i SNS-u i DS-u. Dva pipka jedne ciohazarske, judeomasonske hobotnice. Agentura mu je namerno servirala reč grafiti, jer agentura ne osuđuje anti-islamske nalepnice. Ona ih je i lepila. A kome su najveći neprijatelji sledbenici Muhameda? Za one sa manjkom obrazovanja, kakvi ste većina ovde, daću naznaku – jednom novom, starom narodu koji je odskora okupirao Palestinu. Pljuj te po meni, o agenti laži i kleveta, kmetovi Nove Atlantide, nepismeni i polupismeni! Pljuj te, ali znajte! Bez mene ne biste imali nikoga ko će vam „sažvakati“ i tumačiti vesti. Bez Istine bili biste i dalje u mraku. Šaljem vam svesrdan pozdrav iz srca Nove Austrougarske. Za razliku od vas, moje delovanje je opipljivo, stvarno i dokazivo. Ja ne lajem, ja ujedam anti-sistem. Evo vam i dokaza.

 2. 1.9 TDI kaže:

  Nek si ti osudio…

 3. Ceca kaže:

  Kako je ovaj čovek kratke pameti – neverovatno – već je zaboravio da se i on sam služio ( i služi ) govorom mržnje i pretnji pa da ga stoga podsetimo …. prolećni model čizmica „Labanki“ !

 4. Buby kaže:

  Onaj ko je to polepio će dobiti betonske cipele i biće mu iščupan grkljan,stoji u nastavku saopštenja!

 5. Punisher kaže:

  Ko da nekog interesuje sta imas da kazes…
  Najgori gradinacelnik ikada

 6. Taj sam! kaže:

  Gradonačelniče koji si od mog grada napravio otpad, pretio čupanjem grkljana, betonskim cipelama i uposlio ultra-nacionalistu da rešava probleme manjina u Subotici, po već ustaljenom receptu iz građanskih ratova od pre dvadeset i više godina. Ne protiviš se ti ni jednom obliku mržnje! Ti si sam sa svojom svitom najveća mržnja koju je Subotica ikada imala na vlasti. Dok ti i tvoji ultra-nacionalisti ne budete svrgnuti i izbačeni sa bilo koje pozicije u gradu, u Subotici će biti sve gore.

 7. ffilozoff kaže:

  Laban 18.03.na istom ovom sajtu, ispljuvo proteste,sa grubim vredjanjem NARODA,ko da je ON sudija i policajac,pa zna ko je LOPOV i tajkun??? Nije ni cudo da se desavaju ovakve stvari,posle samaranja,cupanja grkljana,betonskih cipela.pretnji subotickim novinarima i suboticanki direktorici.,Backa,,tenderi,burek Spartak,,…SERIF koji vodi grad,u kome je govor mrznje prevelik(navijacke grupe,pretnje Kalinicu..),nije sposoban da vodi 20 nacija….O nerazjasnjenim ubistvima da ne pricamo!!! 7 god. na vlasti u SUBOTICI,Subotica je i 90-tih bila sigurnija-KO JE KRIV ??? Pa onaj serif koji vodi grad,a ne indijanci ! Onaj podelio Srbiju,a ovaj SUBOTICU!!!

 8. ffilozoff kaže:

  P.S. a zasto tek sad osuda kad je DS osudio ohhhoo ranije?? Neko naredio,jer se nije sam setio???

 9. BOG kaže:

  Kad vidim ovog lika, prevrne mi se stomak..ne znam kako ga nije sramota da se obraca javnosti..kakav beskurpolozan covek!

 10. bac Vranje kaže:

  A dok su pisali protiv Kaline onda je cuvao strazu?!?!?!?!

 11. Xpedient kaže:

  pit bull terijer ne foliraj se

 12. Sunot'čan kaže:

  Neko je izlepio nekoliko malih nalepnica sa prekriženim minaretom (najverovatnije neki klinac) i sada tolika dževa oko toga. Znači dovoljna je jedna budala na nešto napiše na zid ili nalepi i onda ispada da Subotica mrzi muslimane ili neznamkoga. To govori da bi vrlo lako na ovaj način moglo da se manipuliše sa javnošću.

 13. Wien dodji na Franck kavu 9 Bezirk kaže:

  @Istina…

  Jedini sistem koji ti sa takvim rukopisom možeš da podrivaš ovde u Beču je sistem govana, to jest prenosa govana od šolje do prečistača vode. A da ga podrivate kako treba i valja, za to emam reči, uvek ste u prvim linijama podrivanja tog problema. Dok je vas, govna sigurno neće vladati Bečom!

 14. Lazarus1Long kaže:

  Morali ste da mu stavite sliku od božića. Sasvim razumljivo, čovek se toliko retko pojavljuje da mu je zaista teško naći sliku. Iskreno ni sam nisam siguran da bih ga prepoznao kad bi ga video na ulici, a nije da baš i imam neke koristi od toga da znam ko je…

 15. Zozon kaže:

  @ffilozoff
  Zašto spominje ubistva? Ti bi kao bivši policajac trebao da znaš da otkrivanje ubica nikako nije u nadležnosti gradonačelnika jer on nad policijom nema nikakve nadležnosti.

 16. Istina... kaže:

  Autor komentara napisanog 26.3.2019. godine u 16.37 časova pod nickom ukradenim od mene nisam ja. Zanimljiv ali neuspeo pokušaj mog diskreditovanja i minimalizovanja uticaja na javnost. Grohotom se smejem! Agentura je opsednuta mnome. Mora da odrađuje Mek burgere, pomfrit sa kečapom i BBQ sosom, kole i ostalo ciohazarsko američko đubre. Relativizuje i banalizuje činjenice da bi ua potrebe Familije nesmetano mogla u potaji da odrađuje svoje prljave planove za šta se vekovima koristi lažima, prevarama, obmanama i krađom identita kako bi trajno izbegavali sopstvenu krivicu i odgovornost. Eto vam vaše „divne“ Subace, Vojvodine, Nove Austrougarske, Srbije i Najnovije Jugoslavije zvane Region. Eto vam i neki Laban i neki Vučić i neki Obradović i neki Đilas i neki Brnabić i sva ostala „elita“ u koju spadaju i Bler & Kembel botovi i sva ostala Agentura. Što se nalepnica i pratećih aktivnosti tiče pozdravite „Cecu srpsku majku“, „Nemanju velikog pravoslavnog Srbina“ i ostale u paketu. Satanizujte me, to je jedino što možete.

 17. Grafologija kaže:

  @ Istina…
  26. 03. 2019. u 16:37
  Jedan tipican rukopis nedorasle i nezrele infantilne osobe govori sve. Hvala na fotografiji, i slici rukopisa. To je potvrda onoga sto sam od ranije znao.

 18. gligorije kaže:

  istina
  Dosadan si.

 19. Majke Istine... kaže:

  Ja de izvinjavam zbog mog sina, on je podvojena ličnost ko Golum iz gospodara prstenova. On veoma pati zbog toga. Molim vas da ga ne uzrujavate dodatno i da mu ne hranite deluzije. Nije se mogo smiriti celi dan puca na golubove iz vazdušne puške a golupčiju juhu neće da jede. Nemojte da vas slika uznemirava ona je napravljena prošle godine kad je moj sin išao prošlog septembra turistički do Beča da kupi dugačke gaće u Pandorfu na veliko i da se sastane sa nekim sa nekim dilerom psećih kovanica. U njegovoj lobanji su još devedesete.

 20. Sofronije kaže:

  A LABANKE moliću lepo, na to smo zaboravili….

 21. Buby kaže:

  @istina
  Osoba koja demantuje svoj komentar…alo Požega javi se!cirkus

 22. ffilozoff kaže:

  Hehehe…a onaj Labanovski sajt objavi istu ovu vest,pa odma ukucaju 150 pluseva…hehe-providno,a komentara ko i ovde i ocena komentara ko i ovde….OVAJ sajt mi deluje zasad nepodkupljivo…ALI takvi su bili i oni,ALI…A ONAJ Bakic,jer procesuiran za govor mrznje,i prebrojavanja i snimanja gradjana??? A ONAJ istina-po rukopisu se visi da je IQ broj cipela…hehe

 23. Istina... kaže:

  Agentura se ostrvila na Istinu, krvožednost joj viri iz komentara. Je*e ih što znam kako i šta misle, govore, rade, što od mene tako neradni, pokvareni i alavi nemaju nikakvu korist, što ne padam na njihova globalistička sr*nja, što nemam lažne diplome jer nemam lažno znanje, što nisam njihova krpa, marioneta, poltron, bednik, što ne prihvatam njihov Antisistem koji sam sebe propagira kao vrhunsku vrednost a zapravo je najveće đubre koje stvara nove gomile đubreta. Neka me satanizuju i dalje, to je jedino što mogu. Njihova dela, njihovo ponašanje su oni. Sotone iz Tore, Talmuda, Šulhan Aruha…

 24. Istina... kaže:

  Dok se vi zamlaćujte hiljadama kojekakvih bezličnih bezvrednih marioneta koju Agentura preko Industrije svesti predstavlja kao „vrednost“, „posebnost“, „osobitost“, „izuzetnost“ ista vam prodaje i dobro naplaćuje laži, obmane, prevare, kredite, đubre, otrove, ropstvo i smrt. Agenturo, pozdravite vašeg Labana, recite mu da odlično obavlja zadatke koje ste mu poverili.

 25. Insajder kaže:

  Na 3 pozicije u gradsjoj upravi Subotice gde su smestili clanove vladajuce stranke, dovili su jos 3 nova clana stranke zbog „pivecanog obima posla“. Krse zakon koji su sami doneli pre koju godinu, kada su rekli da nece vise zaposljavati nove ljude u drzavnom sektoru.

 26. Josip L Dalmacija kaže:

  Bogdane nisi ti protivnik mržnje i mirotvorac nego zapravo sijač mržnje i netrpeljivosti u gradu. Imaš ti svojega PiaRa koji svakog dana izjavljuje da su svi Hrvati do jednoga u Vojvodini Ustaše, prijeti novinarima i sam čeka nove ratove pa da prvi tam pođe. To je sve samo nastavak veliko srbijanske politike. Ak tebi Bogdane i onom tvom javnom glasilu koje piše sve ono šta ti doista misliš, treba moja adresa i broj mobitela, mogu ostaviti i adresu i broj mobitela redakciji, pa vi skupa dođite do mene u Dalmaciju da meni i mojoj obitelji lijepo kažete u oči to što mislite o nama Hrvatima iz Vojvodine, posebno iz Srijema. Očekujem vas.

  Sa lijepim pozdravom iz Splita
  Josip L.

 27. Istina... kaže:

  Agentura konstantno seje mrznju i netrpeljivost po verskom, nacionalnom i rasnom osnovu.

 28. gligorije kaže:

  istina
  Kako si uspeo da nas provalis?
  Sta cemo sad kad si tako pametan, moracemo kao Ciohazarska agentura da razmotrimo sta cemo sada ciniti. Uh bas nas mucis istino.

 29. Smejurija kaže:

  A di je onaj Branko što je našao prilepljenu nalepnicu HOS „Za dom spremni“ na automobilu po sred bela dana u centru Subotice? Niko takvu nalepnicu u Subotici nikad nije video osim Labanovog umiljatog pitbula koji je na policiju otišao odma posle doručka da pronađe počinioca. SNS čini sve kako bi skrenuo pažnju sa aktivnosti njihovih aktivista koji su pre neki dan oblepili grad nalepnicama koje nose poruke mržnje. Nevešto skretanje sa problema.

 30. Istina... kaže:

  @Agent Smejurija…

  …širi versku, nacionalnu i rasnu diskriminaciju i mržnju. Nalepnice sa porukama mržnje!? Kakav neuspeo spin Agenta Kenjariija. Cela je*ena poltronska komunistička garnitura prosto obožava migrante. Zinulo im du*e za dolare bez pokrića za realizaciju readmisije i inkluzije. I taj milogorski Žutobradi komesarijatski Komesar radi na tome. Baš ste mi vi tamo svi „divni“. U pi*du materiinu!

 31. Jakov kaže:

  Dobro jutro

  „Kao stjena sto se ne da
  žegama, divljim olujama
  i ja nikad ne dam se
  kroz stvarnost lutam

  Život moj je poput hladne rijeke
  beskrajan i vijuga se
  iz nekog razloga neznana
  negdje ipak prestaje

  Nisam sudac, a ni mudrac
  teško nosim to kamenje
  to breme sjećanja
  na svojim leđima

  Gdje god dođem, kud god prođem
  već je netko odlučio
  u ime onoga što nas je stvorio
  a nije se borio

  Ref.
  Neću izdat’ ja Boga nikada
  neću gasit’ sunce koje s neba sja
  neću zbog tebe rukom na sebe
  jer ti me voliš i ti se moliš za mene“

OSTAVITE KOMENTAR