LDP: Dokle više?

Još jedan skupštinski dan, još jedna skupštinska farsa u režiji skupštinske većine – priprema budžeta u tajnosti, izostanak javne rasprave i socijalnog dijaloga.

Rasipanje novca poreskih obaveznika Subotice zarad finansiranja partija i ličnih interesa (preletača, izmenjivača bezbroj stranaka).

LDP-logo

Novac skriven od očju javnosti. Poštovanje institucija, građana i odbornika koji ne čine odborničku većinu, ravan je nuli. Da navedemo par primera, ne bi li smo građanima približili na koji način se troši njihov novac.

Ishrana siromašnih učenika 17 000 000 dinara , umanjenje za 3 000 000 dinara. Grad koji sebe naziva borcem protiv bele kuge, za veštačku oplodnju izdvojio je svega 1 000 000 dinara, što je dovoljno za svega 3 intervencije! Možemo spomenuti i bolesnu decu, kojoj je za lečenje izdvojeno uvredljivih 750 000 din.

Partijska podela i lični interesi: komunalni poslovi 16 000 000 dinara, usluge po ugovoru 16 600 000 dinara, naknada štete grada i gradonačelnika 25 000 000 dinara, kontejneri za odlaganje otpada 13 000 000 dinara.

Dogodio se prijem novih kadrova sa, blago reći, sumljivom prošlosću, na carinu Subotice. Odgovore na pitanje, na šta će biti utrošen novac, kakvi su to ugovori i kakvi su to kadrovi, nismo dobili. Verovatno za predstojeću izbornu kampanju, za šta bi drugo!

Policajci PU Subotice, koji su se borili sa migranstskom krizom, kojima su zarade već umanjene, koji su časno i pošteno služili gradu, odjendnom postaju višak, njihova mesta zauzimaju partijski poslušnici, sa strukom koja nije u fokusu, kao i bez postajanja jasnih kriterijuma.

Profesori i nastavnici dele istu sudbinu, svi zajedno plaćaju cenu njihove nesposobnosti i nestručnosti.

LDP Subotica postavlja sledeće pitanje: Dokle više? Bezbednost grada nikada gora, obrazovanje u katastrofalnom stanju, mladi napuštaju grad koji svakim danom sve više propada, postaje sablasan.

Odborničku većinu sumnjivog legitimiteta to izgleda ne dotiče, oni dele milione međusobno, kao da samo oni postoje u ovom gradu, a zaboravljaju jednu cinjenicu, da time troše novac Subotičanki i Subotičana, a ne svoj lični.

 

Medijski tim GO LDP SuboticaKOMENTARI

  1. Megatron kaže:

    Sta je sa Fidelinkom?

  2. Rastafarijanac kaže:

    Bolje bi vam bilo da se sakrijete u mišju rupu. Imali ste svojih 5 minuta i rekli (uradili) što ste znali i imali. Vreme je da najzad na političku scenu izađu novi, nepotrošeni ljudi. Vi i vama slični ste zreli za penziju.

OSTAVITE KOMENTAR