Leoni „Beogradski Trofej“

Na poslednjem takmičenju u umetničkom klizanju u Srbiji, održanom u Beogradu 24. i 25.marta učestvovalo je 4 kluba iz Beograda,  jedan iz Makedonije,  novosadska Vojvodina i subotički Spartak. Jedina predstavnica Spartaka je ponovo bila Leona Rogić,  aktuelna državna prvakinja u kategoriji mlađih juniorki.  Nakon osvajanja titule Prvaka Vojvodine u Novom Sadu,  ponovila je dobar program i treći put zaredom osvojila Beogradski Trofej.

leona rogic

Ovim je zaokružila svoje učešće u kategoriji mlađih juniorki,  gde je u 2015. i 2016.  učestvovala na 12 takmičenja,  od kojih 6 domaćih i na svakom osvojila najsjajnije odličje. Učestvovavala je i u Eurokupu gde trenutno zauzima 11.mesto,  ali zbog nedostatka materijalnih sredstava,  nije moguć odlazak na završni turnir u Italiji. Ovo je bio njen oproštaj od kategorije mlađih juniorki u kome ima pravo da nastupa još 2 sezone, ali u dogovoru sa trenerom Milicom Stanković,  odlučeno je da pređe u juniorsku kategoriju. Pravo na prelazak se stiče od jula meseca i time se otvaraju vrata za nastupe na Svetskom juniorskom Gran pri-ju.  Nadamo se da će predstavnica subotičkog Spartaka i najmlađa predstavnica Reprezentacije Srbije u junioskoj kategoriji naredne sezone uspeti da se pripremi za učešće na jakim međunarodnim takmičenjima i možda čak osvoji dovoljan broj bodova za Reprezentaciju i učešće na Svetskom juniorskom Prvenstvu. Za sve ovo neophodno je pored kvalitetno dobro izvedenog programa i dobri uslovi za treninge, duža klizačka sezona i odeđena materijalna sredstva.

leona r
Leona vredno trenira u Beogradu,  gde je sezona na izmaku, za odlazak na razvojni trening kamp i takmičenje u Gdanjsku od 11. do 15.aprila . Nakon toga sezonu završava na međunarodnom razvojnom kampu u Ostravi od 3 do 8. maja.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR