Licenca za pružanje usluge „Pomoć u kući“

Gerontološki centar u Subotici dobio je licencu za pružanje usluge Pomoć u kući. Od ukupno 40 gerontocentara u vlasništvu države, svega pet je dobilo licencu za rad. Kako bi pomoglo sistem socijalne zaštite resorno ministarstvo je uložilo 100 miliona dinara direktne pomoći socijalnim ustanovama u Subotici.

licenca

“Otvorena zaštita u Subotici ove godine slavi 45.godina rada i postojanja. Davne, 1971. godine entuzijati u Subotici su prepoznali vid otvorene zaštite i krenulo se u jedan pionirski projekat koji je opstao 45 godina. Mi imamo deset Gerontoloških klubova. Da nismo dobili licencu morali bi prestati sa radom. Rad otvorene zaštite finansira lokalna samouprava i to sa 38 miliona dinara.“ – kaže direktor Gerontološkog centra Subotica Petar Balažević.

Ministar za rad, Aleksandar Vulin obišao je   Gerontološki klub Centar II u Subotici, i u prostorijama Službe za pomoć i negu u kući.

“U ustanove socijalne zaštite uloženo je 1,4 milijarde  upravo da bi se pomoglo da ustanove dobiju licencu. Po ovom pitanju nema kompromisa.U Srbiji se oko 215 institucija bavi brigom o starima i većina je privatnih. To nije jedina licenca, jedna od njih je i ova vaninsitucionalnog tipa. Grad Subotica ima oko 6500 korisnika. Što se tiče vaninstitucionalne  zaštite situacija se razlikuje od grada do grada. Za usluge u zajednici obezbedili smo 400 milina dinara.Često se otvori dom za stare, a zbog nedostatka novca često se gase. Uvešćemo i inovativne usluge, kako bi unapredili sistem socijalne zaštite”, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin.KOMENTARI

  1. Safet kaže:

    Pere je metio lipcu posu u nadi da će ga naprednjaci primit u kolo

  2. Anonimni kaže:

    Postovani, Zivim u Krupnju i uslugama pomoci i nege starih lica i invalida moje Udruzenje se bavi 6 godina. Registrovano je udruzenje. Ovim putem Vas molim za pomoc jer imamo problem sa Ministarstvom vezanih za licencu. Potreban nam je primerak Elaborata. Posto smo mi sve zene medicinske struke i imamo sertifikat za bavljenjem ovog posla a veliki problem nam je Elaborat. Molim Vas ako ste u mogucnosti da nam posaljete primerak vaseg Elaborata da bi na Vasem primeru uspele da sacinimo nas Elaborat. U napred Vam se zahvaljujemo.

OSTAVITE KOMENTAR