Lidl: Kreće konkurs za radnike – „svaki minut se plaća“

Kompanija Lidl Srbija objavila je da će sutra raspisati konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Lidl će operativno poslovanje početi tokom 2018. godine, istovremenim otvaranjem između 10 i 20 prodavnica.

U sklopu velikog talasa zapošljavanja, Lidl će otvoriti konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu. Pored Beograda, gde se planira zapošljavanje oko 300 ljudi, Lidl će u svakom od navedenih gradova zaposliti više od 40 prodavaca.

Lidl Srbija će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove, u pogledu naknade i radnog okruženja. Prodavci u Lidlu imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu „svaki minut se plaća“, piše u saopštenju.

„Raspisivanjem ovog konkursa započinjemo najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji. Naš cilj je da kupcima širom Srbije ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta po kome je Lidl prepoznat u svetu, pa ćemo, u skladu sa širenjem mreže i potrebama poslovanja, nastaviti sa zapošljavanjem“, poručuje rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla Srbija, Martina Petrović.

Zainteresovani kandidati koji žele da rade u navedenim gradovima, mogu se prijaviti putem sajta karijera.lidl.rs. Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov.

U skladu sa Lidlovim jedinstvenim modelom poslovanja, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe. U sklopu temeljnih priprema za uspešno obavljanje radnih zadataka, Lidl će svim budućim zaposlenima organizovati sveobuhvatnu plaćenu obuku, koja ima za cilj uvođenje u posao i osposobljavanje zaposlenih za rad, piše u saopštenju.

 

B92KOMENTARI

 1. Kolompar Gustika kaže:

  Auuu, steta sto ce u Lidlu svi morati da svugde da rade, ja bi reko ne volim bas da radim sa metlama i lopatama, radije bi radio sa parama na kasi gde se radi sa dinari samo se bojim da mozda ima neka kamera iznad kase.

 2. Kolompar Gustika kaže:

  Ala mi udarite puno minuse, pa ne bi ja nista lose uradijo tamo, samo imam malo tremu i zivce, nerviraju me kamere kad me gledaju.
  Samo zato ne volim kameru sto stalno gleda sta radis.
  Slabi zivci nista vise.

 3. Dulano kaže:

  Mene ovo sa Lidlom neodoljivo podseca na otvaranje prvog McDonaldsa u Beogradu godine osamdest i neke, i nevidjene euforije oko toga. Bila je nezapamcena jagma za radnim mestom u Americkoj firmi (Bato moj!) Ljudi sa diplomama filoloskog fakulteta su masovno konkurisali, jer znanje stranih jezika je navodno veoma vazno i trazeno.Otreznjenje je doslo prilicno bzo. Isto tako ce biti i sa Lidlom. Pogotovu sistem „svi rade sve“ i svako je u u svakom trenutku zamenljiv, ne lezi nasem narodu koji voli cvrste strukture i jasno razgranicenje posla koji obavlja. Osim toga firma jeste da je Nemacka i da uvodi Nemacki sistem rada i placanja, ali ne i Nemacke plate. Lidl placa principjelno bolje od konkurencije, problem je samo sto oni hoce nesto i da vide za svoje pare.

 4. Megille kaže:

  Naši ne poznaju njihovo ‘poslovanje’…kada upoznaju bit će bežanija-u drugim državama u okruženju isto je ovako bili: prvo oduševljenje kasnije svi pobegli što dalje čak i u inostranstvo…

 5. srdjan kaže:

  Voleo bih da mi pryzate sansy da radim kod vas, jer sam nezaposljeno lice.

 6. Lenin kaže:

  U Mađarskoj Lidl i Spar najskuplji!

OSTAVITE KOMENTAR