Lidlove radnje tek za dve godine?

Nije da nedostaje supermarketa, štaviše, jedino u celoj priči čudi raskorak u dinamici otvaranja raznih drugih prodavnica i trke za pozicioniranjem na tržištu, naspram lanca LIDL koji, iako je kupio placeve, nastupa tempom kojim ide, na primer, Srbija u Evropsku uniju.

lidl_1000x0

Prodavnice „Lidl“ nemačkog lanca maloprodajnih objekata robe široke potrošnje, biće otvorene u martu 2018. godine, a ne kako su pisali mediji do kraja ove ili naredne godine.
Kako je rečeno portalu 021 u sedištu kompanije u Nekarzulmu kraj Štutgarta, u planu menadžmenta je da iste godine otvore i prve objekte širom Sjedinjenih Američkih Država, a dve godine kasnije i u Rusiji.

Planiranja su ozbiljna i rade se više godina unapred, a Nemci ne pridaju mnogo pažnje napisima medija ili dnevno-političkim izjavama.

Lidl posluje pod ovim imenom od 1930. godine, a samo u Evropi ima radnje u 26 zemalja.KOMENTARI

  1. Lidl kaže:

    Ako neko pogleda moje ranije komentare na ove teme gde sam napisao da LIDu se uopšte ne žuri da izgradi objkte u Srbiji jer im je prioritet engleska i američko tržište gde će jedan grad praviti promet kao cela srbija.

    Žalosno je da od vrha vlasti Srbije razni ministri do lokalnih tzv. ekonomskih savetnika ili saradnika tek sada stigla ta informacija do glave kada sto već znalo mnogo ranije. Ali oni verovatno za vreme radnog vremena gledaju Zvezde Granda umesto da malo prolistaju časopise i studije o ekonomskim tokovima u svetu …. a ne daju izjave LIDL u 2014, LIDL gradi objekte srbiji, LIDL otvara u 2015 …..
    Ja za pola njihove plate bi davao mnogo tačnije informacije iako se ne bavim ekonomijom …

OSTAVITE KOMENTAR