Likovna kolonija „Palić Art 2018“

Na Paliću je u toku Međunarodna likovna kolonija „Palić Art 2018“, a umetnici koji od 18. do 25. februara stvaraju u privremenom ateljeu u „Maloj gostioni“ pokloniće 20 dela koja će krasiti sobe hotela kojim upravlja JP „Elitte Palić“.

Posle dužeg boravka u inostranstvu i izložbi u Johanesburgu, Pretoriji i Beogradu, ikonopisac, slikarka i modna dizajnerka Jelena Milošević Jovanović učestvuje u radu Međunarodne likovne kolonije „Palić Art 2018“ .

RTV

„Volim sve segmente umetnosti. Posebno mi je drag ikonopis pošto ima jednu duhovnu notu, a inače slikam slike koje, takođe, imaju duhovnu poruku kao što je, recimo, slika „Kapija svetova“ ili pravoslavlje ili hrišćanstvo, Duh sveti. Dakle, svojim delima uvek šaljem neku poruku ljubavi“, rekla je Jelena Milošević Jovanović, slikarka iz Beograda koja je među učesnicima Međunarodne likovne kolonije „Palić Art 2018“ .

Rajko Karašić, umetnički fotograf iz Beograda i dobitnik „Vukove nagrade“, čija umetnička radionica je iznedrila 102 autorske monografije i knjigu „Slikari Hilandaru“, selektor je 2. Međunarodne likovne kolonije na Paliću.

„To su, u stvari, saborovanja jer smo se svi mi sabrali sa različitih mesta na jedno mesto radi zajedničkog cilja, a to je da stvaramo umetnička dela čiji deo ostaje organizatorima da, u nekom od njihovih prostora, žive svoj život, darujući lepotu umetnosti ljudima koji će biti u prilici da stoje ispred njih i uživaju u njima“, izjavio je Rajko Karašić, umetnički fotograf iz Beograda i selektor Međunarodne likovne kolonije „Palić Art 2018“.

Umetnici Nela Horvat, Dragoslav Višekruna, Jelena Milošević Jovanović, Rajko Karašić, Giga Đuragić, Mihailo Gligorić i Ana Fafulić pokloniće JP „Ellite Palić“ 20 dela koja su nastala na Međunarodnoj likovnoj koloniji u „Maloj gostioni“ na Paliću.

 

RTVKOMENTARI

  1. Josip Horvat kaže:

    Umjetnički vrlo vrijedna ekipa, nesumnjivo obogatit će kulturna događanja u našem gradu i na Paliću. Čestitke organizatoru.

OSTAVITE KOMENTAR