Lošinjska rasterećuje centar

Od početka izgradnje poveza istočnog i zapadnog magistralnog cevovoda i zatvaranja Lošinjske ulice za saobraćaj, tranzit kroz centar grada osetno se povećao i stvorile su se saobraćajne gužve, ali već od ovog vikenda situacija je izmenjena na bolje, jer se nakon polaganja instalacija završeno i asfaltiranje ulice.

podvoznjak losinjska

„U Lošinjskoj ulici obavljeni su svi montažni radovi na povezu istočnog i zapadnog magistralnog cevovoda, uradili smo probu pritiska na kompletnom sistemu i ispitali kvalitet vode na uzorcima, što je i jedno i drugo pokazalo dobre rezultate. U prvoj etapi ovog poveza okončan je posao u ulici Otmara Majera i tom delu grada, a u Lošinjskoj su bili najsloženiji radovi s jedne strane zato što se ovde nalazi veliki broj instalacija pod zemljom, a s druge jer je u pitanju najniža tačka na našoj mreži, pa su montirana i tri velika šahta sa jednim muljnim ispustom. Prema dinamici radova, rok za završetak ovih radova je 21. juni ali izvođač 10. juna treba da otvori Lošinjsku ulicu za saobraćaj, čime će se smanjiti velike gužve u gradu a pogotovo na Senćanskom putu koje smo za ovo vreme imali“,kaže inženjer Goran Mijatović, rukovodilac Projekta ispred Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

mijatovic
Istovremeno, raščišćava se i gradilište u Balkanskoj ulici, u dužini od oko 70 metara, a posle toga mehanizacija se premešta na Senćanski put gde je ostalo da se trasa radova koji su obavljeni u ranijem periodu dovede u prvobitno stanje, što će potrajati desetak dana. U „Vodovodu“ očekuju da će završetkom ovih poslova najkasnije do 15. jula u potpunosti biti okončane prva i druga etapa Projekta za unapređenje vodnih sistema grada (Swup 1 i Swup 2), a u međuvremenu potpisan je ugovor i za narednu, koja se odnosi na rekonstrukcije na Vodozahvatu I, glavnom izvorištu za snabdevanje grada vodom za piće.

 

Subotičke novineKOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Vucic je vec 4 godine na vlasti, 3 vlade je promenio za to vreme – t.j. sjebo je milione eura na svoje reizbore da izleci komplexe, a cela zeleznica i zeleznicka mreza nisu nikad gore izgledali, evo npr. taj zeleznicki nadvoznjak nikada nije losije izgledao – covek bi pomislio da je to u Hyderabadu slikano a ne u Subotici.

OSTAVITE KOMENTAR