LSV: Sramotna odluka vladajuće većine

Sramotna je jučerašnja odluka vladajuće većine u Skupštini grada da odbaci zahtev Udruženja poljoprivrednika Subotice da se razgovara o svim manama i šteti koja će im biti naneta ako Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu bude usvojen u obliku na kojem insistira Ministarstvo poljoprivrede.

LSV Liga socijaldemokrata vojvodine Nenad Canak (9)

Iako lokalna samouprava nema mogućnosti da direktno utiče na ovaj krajnje neprihvatljiv predlog zakona, Skupština Grada Subotice morala je da otvori vrata za svoje poljoprivrednike i omogući im da kažu šta ih tišti, ali i vide i čuju kako o njihovim interesima razmišljaju odbornici, odnosno političke stranke na vlasti u odnosu na one u opoziciji.

Iako takva dopuna dnevnog reda juče nije dozvoljena, poljoprivrednici su imali priliku da vide kojim su to strankama, odbornicima i odbornicama bitniji poeni kod nadležnih državnih i stranačkih funkcionera nego interesi subotičkih i vojvođanskih poljoprivrednika. Videli su stranke i pojedince kojima je većina bila upitna iz sednice u sednicu i koji nisu u stanju puno toga da zajedno odluče i učine, ali su juče bili dovoljno složni da odbiju subotičke poljoprivrednike, svoje sugrađane koji imaju pravo da u svojoj gradskoj skupštini iznesu svoj problem.

LSV se od osnivanja do danas maksimalno bori za zaštitu domaćih poljoprivrednika i poljoprivrede, kao jednog od najvažnijih stubova kako ekonomskog tako i socijalnog razvoja Vojvodine, a Gradski odbor LSV Subotica i danas poručuje da podržava svaku inicijativu da se iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji grubo zanemaruje interese poljoprivrednika i između ostalog predviđa da se Ministarstvo poljoprivrede 30 odsto državnog zemljišta u svakoj lokalnoj samoupravi može izdati pravnom licu, jednom zakupcu i to na 30 godina.

I juče i danas i ubuduće ćemo podržavati vojvođanske poljoprivrednike u borbi za to da sami obrađuju svoju zemlju, umesto da to rade strani zakupci i domaći tajkuni.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
SuboticaKOMENTARI

 1. Rastafarijanac kaže:

  Hajde ligaši prestanite da se pretvarate. Debeli je već odavno prodao dušu „đavolu“, to već i vrapci znaju.

 2. pista kaže:

  bolje menjajte svog dozivotnog predsednika foliranta….

 3. štaraditebre kaže:

  A vi ligaši kao branite poljoprivrednike, sram vas bilo. Poznati ste po dobrim namerama, zdravim idejama i velikim dostignućima, je l tako? Pa vi više nikog ne možete ni da slažete, vi ste ne bivši političari, nego bivši ljudi.

 4. S&S kaže:

  Utisak je dasu prethodni komentatori promašili temu i svoje komentare usmerili u pogrešnom pravcu. Uopšte im nije od značaja problem koji će se odraziti na rad i život svojih sugradjana koji se bave poljoprivredom. Oni podržavaju zakonodavca, bez obzira što zakon koji se donosi ide u prilog nekom drugom. Podržavaju ovu nakaradnu vlast. Podržavaju lokalnu vlast koja nesme ni da pisne ako to nije u interesu ili u skladu sa mišljenjem vrhovne vlasti. Uostalom gradjani Subotice će im to na izborima jasno pokazati.

 5. freelancer kaže:

  Koliko vidim, situacija nepromenjena. Taman kada čovek pomisli da se stiglo do dna, kad… Otvara se novi i novi ponor i tone se još više. Kao jedan od učesnika utemeljenja LSV-a, pre 25 godina, imam samo jedan komentar o njima: izgubili su kredibilitet u potpunosti. Poodavno je jasno da su debeli klaun & kamarila debelo profitirali i prodali ideju VOJVODINE…
  No, o poljoprivredi… Ovim potezom vlade jasne su dve stvari: smanjenje nekakvog deficita, rast prihodovne u odnosu na rashodnu stranu u državi se ostvaruje zakidanjem, ukidanjem, pljačkom i otimačinom iz oblasti onoga što je OBAVEZA države da finansira. Time se prikriva da je doprinos nekakve „privrede„ nula, zero, NIŠTA! A drugo… Smanjenje ulaganja u poljoprivredu će je konačno dokusuriti… Ko profitira? Uvoznički lobi, N.N. vlasnici polj. zemljišta arapskog i drugog porekla, domaći tajkuni i ini šljam sa sedištem… gde ono?…
  Vladu formiraju STRANCI, a ona opet formira lokal. A gde ste tu vi?

OSTAVITE KOMENTAR