Mađarski pokret podržava demonstracije u Srbiji

I Mađari u Vojvodini su dan za danom suočeni sa posledicama aktivnosti sadašnje vlasti. Vladina koalicija na čelu sa Srpskom naprednom strankom je uz otvorenu ili pasivnu podršku Saveza vojvođanskih Mađara tokom proteklih godina potpuno razgradila pravnu državu, zgazila medije, a građane raznim metodama srozala u status sluga. Svaki dan gledamo kako buja korupcija, proganjaju neistomišljenici, dok nam se gradovi i sela prazne i propadaju. Uz to vlast metodično, korak po korak briše stečena prava manjina.

Zbog svega navedenog Upravno telo Mađarskog pokreta izražava podršku građanskim pokretima koji su se pojavili sada već u 20 gradova Srbije i poziva građane da prema mogućnostima učestvuju u demonstracijama. Proteste svojim potpisom podržava već više od hiljadu advokata, univerzitetskih profesora i umetnika, među njima brojni aktivisti Mađarskog pokreta, a lista se produžuje, kao što se povećava i broj nezadovoljnih građana koji protestuju.

Molimo nezadovoljne građane Subotice i okoline da svojim učešćem podrže demonstracije u Subotici, koje su najavljene za 8. februar uveče u šest sati ispred zgrade Jadrana.

Mađarski pokret se zauzima za to da se u proteste uključe i naselja sa većinskim mađarskim stanovništvom, Subotica, Bačka Topola, Senta i Kanjiža, da pokažu kako su nezadovoljni vlašću i žele da konačno odu iz javnog života oni koji krše prava, igraju se vatrom nacionalizma i populizma, a da umesto njih dođu odgovorne političke snage koje bi se borile za interese građana.

Upravno telo Mađarskog pokretaKOMENTARI

 1. djordje kaže:

  Hocete da smenite vlast koja se kao igra vatrom nacionalizma a u koaliciji ste sa ultra desnicarskom organizacijom 64 Zupanije koja siri nacionalizam i versku netrpeljivost na ovim prostorima. Da setamo sa Maglaijem?

 2. ffilozoff kaže:

  Bravo Madjari,Pastor je unistio Suboticki imidz biti SUBOTICAN-IN,pa i njega treba menjati! 20-30.000 suboticana su Nam otisli od kad su Pastor i Laban…

 3. rax kaže:

  djordje, mozes molim da nam das, ustvari meni na ovom portalu, izvor informaciju o 64.zup. i madjarskog pokreta. please, please!
  ja sam znala da su bili sa sasom jankovicem, ali za ovo gore sto tvrdis nikada nisam cula.

 4. djordje kaže:

  rax@ e posto si me tako lepo (please,please) zamolila da i odgovorim. Na konferenciji za stampu koja je odrzana 1.11.2018 u Savez za Srbiju je primljena i Demokratska zajednica vojvodjanskih Madjara u okviru koje deluje i pokret 64 Zupanije ( proveri na njihovom sajtu ) . I sada Madjarski pokret daje podrsku SZS i poziva na proteste. Kako se ta vrsta zajednickog delovanja zove? Koalicija zar ne ?

 5. ffilozoff kaže:

  Djordje,Ja ne znam za te nacionaliste,i sta im znaci 64 zupanija,jer je to neizvodljivo! ALI znam da je Srbija sve manja dok Nas vodi Vas vodja,koji je sledio svog politickog oca,zeleci veeeliku Srbiju,a dobio izgubljene ratove i stotine hiljada izbeglih ! Gebelsovska politika Tvog vodje,da stalno ponavlja,npr. da je Oliver Ivanovic izdajica,je dovela znamo do cega…Konstantno pljuje 5-6 ljudi,umesto da ih uhapsi ako su prekrsili zakon! Namece se tu puno pitanja-Savamala,Vucicev brat napao policiju,,suboticki serif,Grocka,ministri sa rotacijom…o lokalnim politicarima se ne sme pricati kako se bogate…ALI pravda je spora…

 6. rax kaže:

  ali djordje, kakve veze ima madjarski pokret sa demokratskom strankom madjara? a jos vise ne razumem, kakve veze ima setanje gradjana subotice sa savezom za srbiju.

 7. bac Vranje kaže:

  Mene samo zanima zar se vlast kad je toliko jaka stvarno ovoliko boji jedne setnjice ,jer kako objasniti drugacije ovoliko netrpeljivosti i mrznje prema jednoj laganoj setnji. A da zaboravio sam i 89 je Causesku u martu dobio izbore sa 92 % , a u decembru svrgnut.

 8. rax kaže:

  i jos nesto, sada sam pogledala stranisu demokratske zajednice madjara i nigde, ama bas nigde nisam nasla nista o toj zupanji. zamolila bih te za jos jednu uslugu djordje, kada bi bio tako ljubazan da nam napravis kopiju sa te stranice. hvala unapred, a hvala i za predhodnu uslugu.

 9. pista kaže:

  Ma Djordje je trol, sta se lozite?

 10. Pravdoljub kaže:

  @@@RAX-evo stranice o toj organizaciji-https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9E%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82_64_%D0%B6%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B5

 11. bac Vranje kaže:

  I gde je tu podatak da deluju u okviru DZVM ili MM? Klasicnio spinovanje i iznosenje lazi.

 12. Luka kaže:

  Sveobuhvatnim spektakularnim reformama, mudrom i odgovornom politikom predsednika Vučića ostvarili smo potpuni nacionalni preporod, nikada veći životni standard i bezbednost građana, potpunu transparentnost vlasti, vladavinu prava, istorijski boljitak na svim poljima, teritorijalnu celokupnost i nikada veći ugled Srbije u svetu!!!

 13. rax kaže:

  naravno da je trol, ali trolovi su opasni, sa ovakvim bicima je milosevic uspeo da zaludi celu naciju. mnogi sede isped pc-a, a ne znaju da svaka informacija moze da se proveri na internetu, pa cak da ima i prevodioc-opcija. pomocu ovakvih trolova se svakodnevno i u svim medijima truje deo nacije, kojoj gore poznate opcije na google nisu poznate.

 14. ČINJENICA kaže:

  „…a da umesto njih dođu odgovorne političke snage koje bi se borile za interese građana.“ Jančika, možda?

 15. rax kaže:

  Habar a Magyar Mozgalomal szimpatizalok, gondolom hogy ezt nem a magyarok kell hogy megolgyak, szerintem mi nem kell hogy kimenyünk az utcakra, mert ahogy eddig tapasztahatuk, senki sem minket nem fog megvedeni, ha valami is törtenik velünk.

OSTAVITE KOMENTAR