Maglai: Dao sam samo 500.000 dinara organizaciji koju vodi član SVM, nisam dao milione

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai odbacio je danas navode da je zloupotrebio ovlašćenja kada je, kao gradonačelnik tog grada i funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), jednoj nevladinoj organizaciji na čijem je čelu takođe funkcioner SVM, dodelio 500.000 dinara.

Maglai je Beta rekao da je Subotica dodelila ukupno 20 miliona dinara nevladinim organizacijama i ocenio da bi Savet za borbu protiv korupcije “trebalo da se bavi krupnijim stvarima, a ne iznosima od 500.000 dinara”.

maglai

“Ostalih 19,5 miliona nije problem, nego je problem 500.000 dinara”, upitao je gradonačelnik Subotice i dodao da nije zloupotrebio ovlašćenja.

“Ni jednoj civilnoj organizaciji nisam davao pet ili deset miliona i nisam finansirao, kao što se finansiraju neki koncerti ili neki projekti u nekim drugim gradovima u visini od 10 miliona dinara, nego sam dao par stotina hiljada dinara i to predstavlja problem u budžetu od pet milijardi”, kazao je Maglai.

U izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, koji je objavljen prošle nedelje, navedeno je da je gradonačelnik Subotice Jene Maglai u ime grada 2014. godine zaključio ugovor o sponzorstvu sa Vojvođanskom fondacijom za razvoj “Halo” iz Subotice za manifestaciju “Vojvođanski galop” u iznosu od 500.000 dinara.

“U ime grada Subotice ugovor je potpisao gradonačelnik Jane Maglai (SVM), a u ime primaoca donacije upravitelj fondacije Tivadar Bunford (SVM)”, navedeno je u izveštaju Saveta.

To telo je dodalo da je od ukupnog iznosa od 500.000 dinara za promociju grada Subotica, na reklamne materijale manifestacije usmereno 250.000 kao i da je isti iznos izdvojen za medijsku promociju manifestacije.

Prema podacima iz privrednog registra, u Upravnom odboru Vojvođanske fondacije za razvoj “Halo” nalazi se više funkcionera SVM-a, koji je član vladajuće koalicije u Subotici.

 

Beta

 KOMENTARI

 1. Moje ime kaže:

  Dao si? Pa jel to tvoje pa dajes? Neko se ovde zaneo.

 2. STeve kaže:

  Ili je napravio nenamerni gaf, ili ne zna sta je sad rekao.
  Teoretski i moralno (mozda cak i pravno), problem je i 1 dinar, jer nije njegov.

 3. Milos kaže:

  Otprilike tako funkcionise mozak prosecnog politicara. Pola miliona tu, pola miliona tamo, nema problema. Sta je to u odnosu na 5 milijardi? Statisticka greska.

  Maglai, za tih 500 000 bi ti oduzeo imovinu u toj vrednosti cisto da se malo presaberes.

 4. :/ kaže:

  STA ??? da se bave krupnijim ???
  kako to da ste vi jos na vlasti ???
  cak i DINAR da ste dali odakle vama to pravo ? odakle je taj novac dosao!!?!??!?
  jel ste to iz svog dzepa dali ?

 5. Anonimni kaže:

  Ma sta vas sve to kao cudi… pa to je u svim sredinama tako…. Ovi nasi vlastodrsci u mom selu…SVM.. na celu sa Melindom Kokai.. Lagano pre dve godine podelise jednoj osobi 5.000.000 dinara za razvoj poljoprivrednog gazdinstva…nepovratno..Nista cudno da nije nenamenski iz budzeta.. (a ne iz fonda za razvoj poljoprivrede,)…KOJA DRSKOST……ali je osoba clan SVM-a Revizorska komisija nedavno utvrdila kriminal u ovom slucaju……… i ……… nista ……..pojeo vuk magarca…. Tako ce biti u ovom slucaju… zivi bili pa videli..!!!

 6. roki kaže:

  stoke lopovske…Doce i vama dan kada cete u zatvoru imati vremena da razmislite sta ste od zivota napravili vama i gradjanima, ali onda ce biti kasno. Ovi uzjahali i nepustaju decenijama Suboticu, samo kradu, lazu i varaju….ukrali desetine miliona eura zajedno sa par uglednih privrednika u subotici na celu sa gospodinom koji ima najjpoznatiju piceriju u gradu:-)))

  Sve u zatvor momentalno

OSTAVITE KOMENTAR