Maturski ples subotičkih srednjoškolaca

Više od 150 maturanata iz svih subotičkih srednjih škola izvelo je u centru grada „Maturski ples“.

maturanti

U organizaciji Kancelarije za mlade i Aktiva direktora škola, maturanti su izveli dve koreografije, prvo valcer „Na lepom plavom Dunavu“, a zatim moderan ples, mešavinu rokenrola i tvista.

Učenike su za nastup, koji su pritili njihovi sugrađani, prijatelji i rodbina, pripremali profesionalni koreografi, a koreografije su naučili za sedam časova održanih od kraja marta.

maturski ples

Na kraju plesa svako od njih je pustio balon kao simbol njihovog odrastanja, razilaženja i odlaska na dalje školovanje i završetka jednog od najlepših perioda u životu.

– Uživali smo i na probama i danas na trgu. Istovremeno sam i srećna i tužna. Bilo je divno upoznati sve drugare iz škole i mnogo mi je teško što se rastajemo. Verujem da ćemo nastaviti da se družimo, a sigurno da ćemo se uvek sećati ovog plesa koji umalo nije održan zbog pljuskova – kaže maturantkinja Milica.

 

BLICKOMENTARI

 1. Skeptik kaže:

  Bezveze, kada sam ja zavrsavao, kupali smo se u zelenoj fontani (koja vise ne radi), derali se po korzou i cirkali pivo iz dvolitre. Zaista, nema nade za ove mlade generacije.

 2. Mihaly kaže:

  Skeptik u pravu si to su bili dani a ne ovo sad… Plesu uz betovena ommmgggg. Nema pomoci definitivno mladjim generacijama.0

 3. laki kaže:

  @Mihaly

  Majmu…!!!

 4. stormwatch kaže:

  Kulturno, i onako kako treba da bude.

OSTAVITE KOMENTAR