Menja se izgled računa za zejedničku naplatu komunalnih usluga

Obaveštavamo naše cenjene korisnike u kolektivnom i individualnom stanovanju da će računi za objedinjenu naplatu komunalnih usluga za februar mesec 2018. godine imati novi izgled.


Račun za objedinjenu naplatu komunalnih usluga pored obaveznih zakonski propisanih elemenata sadrži i dodatne informacije od značaja za korisnike komunalnih usluga.
Račun sadrži zaduženje za obračunski period, prikaz uplata, naknadnih odobrenja i zaduženja u obračunskom periodu kao i informaciju o stanju duga pre obračuna. Takođe, na računu će biti prikazan dijagram potrošnje vode za period od 12 meseci pre obračuna.

Valuta za plaćanje računa objedinjene naplate komunalnih usluga (JKP Vodovod i kanalizacija, JKP Čistoća i zelenilo, JKP Dimničar) je 25. u mesecu.

Rok za reklamaciju računa je 15 dana od dana dobijanja računa, dok je rok za prijavu svih promena od značaja za izdavanje računa 8 dana od dana nastanka iste.

 

JKP “Čistoća i zelenilo” SuboticaKOMENTARI

 1. primer kaže:

  molio bih neki specimen, da znam kako će da izgleda

 2. Pametnjaković kaže:

  Nadam se da račun neće biti toliko komplikovan kao račun od Toplane i Elektrovojvodine, jer tamo su izgleda angažovali neke doktore nauka i matematike da bi napravili toliko detaljan i komplikovan račun, da ga ni bog otac ne može razumeti i dešifrovati.
  Što komplikovanije, to bolje za njih, jer onda mogu da neprimetno uvuku u račun neku stavku za koju normalan čovek ili ne razume za čega je ili ne može da shvati da li je normalno da se i takve stvari naplaćuju.
  Uglavnom, svaka promena nosi sa sobom sumnju za neku mutljavinu.
  Nadam se da nam neće naplaćivati prdarinu kao ekološki stavku ili porez za zagađivanje čovekove sredine.

 3. JaPaja kaže:

  Ovi iz Vodovoda su namazani svakakvom mascu. Svakim danom nam uvale po nesto a mi kao glupi pa ne vidimo. Prvo su davali 5% popusta za one koji placaju uredno. Posle su taj rok pomerili na 20-ti u mesecu. Posle su rekli rok zadnji dan u mesecu ali bez popusta sad novi racun ali do 25-tog u mesecu pa sad cekam kad ce opert doci na ono placanje do 20-tog u mesecu. Zivi bili pa videli.

 4. Mica tica kaže:

  Najbolje je da svako naplacuje svoju uslugu,ovako se šlepa dimnicar koji nam ni netreba ,zJednicka naplata mogucnost muljanja..nikad uhvatiti kome sta si platio a kome dugujes.

 5. JaPaja kaže:

  Napolju 16 stepeni a Toplana greje li greje. Ko je ovde lud? Mi gradjani koji to placamo ili onaj pametnjakovic od direktora „ovde udje onde izadje“ koji zeli da namakne para jer mu za troskove reprezentacije, sponzorstva i oprost dugova poslovnim partnerima nije dovoljan samo uzasno bezobrazan „fiksni“ deo.

 6. ludak kaže:

  Ja ove racune resavam na sledeci nacin. Uvek sacekam da mi dodje pojedinacna opomena za vodu, cistocu, odzacara i pojedinacno placam svaku opomenu. Ne pada mi na pamet da obrcu moju lovu pre vremena. Na moju lovu cekaju dva-tri meseca.

 7. pista kaže:

  @ludak
  tako je… i ja samo sacekam pojedinacne opomene. Btw. da pitam: a sta je falilo dosadasnjim racunima?
  I jos nesto: kako je onaj prokleti vodomer bazdaren da nikako ne mere meriti ispod 25 m3. Bilo nas sestoro u kuci, sada troje a potrosnja ista. Neko nam se ocigdledno tusira ilegalno…

 8. Aleksa kaže:

  @Pametnjakovic
  I racuni Suboticagasa su poseban specijalitet. Npr. ocitano 297, izmereno 310, isporuceno 324 = visoka matematika.

 9. easy58 kaže:

  Gadna neka novokomponovana TRIJADA !!!! Ni za glavu ni za rep neće moći da ih se uhvati kad se raspištolje!!! Mafija u začeću, zajedno su jači bolji napredniji !!!!!

OSTAVITE KOMENTAR