Migranti se posvađali kod Inđije i odustali od pešačenja do Mađarske

Grupa migranata koja je iz Beograda peške krenula ka Mađarskoj danas je u Inđiji odustala od te namere, rekao je komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

Cucić je u izjavi za agenciju Beta ocenio je da je dobro što je „manipulacija tom grupom završena“, kao i da „nije trebalo da krenu ka Horgošu jer nije bilo moguće na taj način, kako su im rekli organizatori, izvrše pritisak na mađarske vlasti da ih puste dalje“.

migranti,-peske_660x330

Foto: Tanjug

On je podsetio da je migrantima rečeno da ne dolaze na Horgoš, da su brojevi migrantima koji su uputili zahteve ya dobijanje azila podeljeni za dva meseca, kao i da više od 2.000 ljudi čeka sa potvrdama da njihovi zahtevi budu rešeni.

Prema rečima komesara, migranti su se posvađali kod Inđije, ne veruju više krijumčarima ali ni onima koji su to organizovali, deo njih će odatle krenuti u Šid, deo se vratio, jedan deo čeka na voz.

Cucić je posetio da je reč o migrantima iz Avganistana i Pakistana, koji žele preko Mađarske da uđu u neku drugu zemlju EU.

migranti,-pesacenje_660x330

Foto: Tanjug

„Reč je o grupi koja ordinira po Srbiji od februara. U toj grupi nema ni jednog deteta ni žene. Ovo je grupa koja je direktno plen krijumčara“, kazao je on. Migranti su juče prešli preko Brankovog mosta u Beogradu a zatim bez ometanja saobraćaja krenuli pored Palate Srbija ka Hotelu „Jugoslavija“ na keju, kroz Cara Dušana u Zemunu do Batajnice, a potom dalje do Inđije. Prema rečima Cucića, u Beogradu u parku kod autobuske stanice ima 500 izbeglica, na Horgošu oko 700, na Kelebiji 350.

U Šidu je na stanicu 180, u Principovcu i Adaševcu 350 a izvan toga u centrima u Tutinu, Sjenici, Bogovađi, Krnjači i Banji Koviljači oko 280.

 

BetaKOMENTARI

  1. musi kaže:

    volim migrante!!!

OSTAVITE KOMENTAR