Milinković : Publika mi nalila suze u oči

Ekipa Spartak Zlatibor vode završila je takmičenje u Super ligi na sedmoj poziciji, a nakon burne zime i neizvesnog proleća, čini se da je to plasman koji i te kako mora biti zadovoljavajući.

Svi koji prate Spartak i cene rad uložen ovog proleća znaju da je najbitniji element u slagalici iskusnih igrača i debitanata bio, bez sumnje, trener  Zoran Milinković.

 

Poslednji minuti utakmice sa Borcem, koja ništa nije odlučivala, i skandiranja: „Kizo ostani“ potvrdili su da je Milinković drugi mandat među Golubovima podneo daleko emotivnije.

 

 

– Spartak osećam kao svoj klub i može se reći da je bilo više emocija, nego prve godine. Dirnula me je reakcija gledalaca, nalila suze u očima. Znate, postoje neke stvari koje su mnogo vredne i u fudbalu i u životu. Kao u narodnoj, svugde gde radiš sazidaš jednu kuću. Bez lažne skromnosti, to sam u Subotici sigurno učinio.

 

Nije bilo lako doći po drugi put u Spartak, dve nedelje pred početak prolećnog dela prvenstva i ostavke Zorana Njeguša. Otišla su i trojica standardnih prvotimca, ubrzo su se teže povredili Čović i Đurđević. Malo ko bi se usudio da povede takvu ekipu. Tokom proleća publika je mogla da uživa u majstorima proverenih igrača, ali i da pozdravi buduće fudbalske majstore u plavo–belom dresu.

 

Milinkoviću je istekao ugovor, iako se iz svake njegove reči vidi da mu je srce u Subotici, pitanje daljeg statusa bi tek trebalo da se rešava.

 

– Sve je otvoreno, ne ljutite se, ne bih hipotetično da pričam o tome u ovom trenutku.

 

 

SPORTSKI ŽURNAL


KOMENTARI

  1. Partyholic kaže:

    Ako uspeju da sačuvaju Kizu, Aleksića, Nosketa, Torbicu, Bratića, Stevanovića, Milankovića, Puškarića, Despotovića i dovedu neke mlade perspektivne igrače Spartak se definitivno može boriti za Evropu sledeće sezone. Nažalost, sve je to u domenu naučne fantastike 🙁

  2. Billy kaže:

    A to sto narednu sezonu igramo u Kuli ili Novom Sadu jer nam stadion ne zadovoljava kriterijume ne UEFE,vec Prvr Lige… Kakav tim za Evropu? Borimo se za opstanak sledece sezone! Aleksic ce u Partizan,ostali ce da se razidju i sta dalje? Da nam igra Noske Galija? Hvala!

OSTAVITE KOMENTAR