Milojević – Laban da odma podnese ostavku

O POLITIČKOM ASPEKTU vršenja vlasti skupštinske većine, koju predstavljaju političke stranke SNS i SVM, kao i o liku i rezultatima rada aktuelnog gradonačelinika, kao predstavnika izvršne vlasti.

1. Bogdan Laban nije naš gradonačelnik. Nije dostojan te funkcije. Treba odmah da podnese ostavku zbog bahatosti i nasilničkih metoda koje primenjuje u vršenju vlasti. Na ovom mestu želim da istaknem da PGS (Pokret gradjanske Subotice) već godinu dana u znak protesta napušta skupštinsku salu kada za govornicu izadje aktuelni gradonačelnik Bogdan Laban. To ćemo činiti i ubuduće, sve do isteka mandata gradonačelnika. Poslednj ispad Bogdana Labana se desio na zadnjoj sednici Skupštine Grada, kada je zapretio članu kadrovske komisije grada Subotice Laslo Đuli rečima “ i ti češ doći na red “. Nasilnička narav Bogdana Labana ne miruje, to nanosi tešku sramotu gradu Subotici.

2. Na subotičkoj političkoj sceni je na delu partokratija koja predstavlja kancer demokratije. Zloupotreba političkog uticaja od strane SNS i SVM sada je potpuno ogoljena i svepristuna u svim sferama, a naročito prilikom zapošljavanja – od direktora do čistača. Subotica je postala robinja partijskog zapošljavanja. Partokratija u Subotici stvara paralelni sistem u kome se opšti interes podredjuje interesima SNS i SVM. Nepotizam je svepristuan i potpuno ogoljen. To se više i ne skriva – jer je nemoguće od gradjana Subotice sakriti takve činjenice. Na žalost, gradonačelnik prednjači u tome. Opšte poznata je činjenica da je zaposlio svoju bližu i dalju rodbinu na unosna radna mesta. Bez imalo stida i srama…

3. Imamo na delu urušavanje gradske uprave. Najsposobniji i najbolji kadrovi podnose ostavke i napuštaju gradsku upravu jer ne vide svoju perspektivu pod ovakvom nestručnom i nekompetentnom vlašću. Drastično umanjenje plata zaposlenima je dovelo do efekta, da deo stručne i kvalitetne radne snage u administraciji grada napušta svoja radna mesta, neselektivan pristup isplati otpremina je isto tako tome doprinelo, a nova zapošljavanja prvenstveno po podobnosti a ne sposobnosti, je prouzrokovalo drastično urušavanje kvaliteta i efikasnost rada gradske uprave.

4. Iza nas je više od dve godine nazadovanja i propadanja. Umesto stvarnih projekata vlast nam je predstavila virtuelne makete buduće Subotice. Ova vlast će nam ostaviti pustoš i ruinu.

5. Ali ipak postoji nada… Širi se front otpora bezobzirnoj i nedemokratskoj vlasti. Podržavamo slobodne medije i sajtove koji hrabro iznose istinu, koja se pokušava pritiskom na medije sakriti od gradjana Subotice.

6. Poslednje skoro tri decenije su jednoznačno pokazale da je političko organizovanje isključivo po nacionalnim šavovima, dovelo Suboticu do potpunog kolapsa. Ne treba daleko ići. Dovoljno je da pogledamo samo u susedstvo. Uporedite Segedin i Suboticu, Segedin pre trideset godina i Suboticu pred trideset godina i uporedite ih sada. Da ne govorimo o kvalitetu življenja u našem susedstvu i kvalitetu življenje naših sugrađana u Subotici. Iz ovog vrtloga propadanja ovaj grad može da se izvuče jedino ako se udruže u zajedničku političku snagu pripadnici svih nacionalnih zajednica, i na građanskoj političkoj platformi, poštujući prava svih nacionalnih zajednici iznova izgrade zdrave temelje budućnosti naše zajednice. To su temeljni principi za koje se bori i zalaže Pokret Građanske Subotice.KOMENTARI

 1. STeve kaže:

  @GS moram da guglam ko je sad ovaj

 2. Rax kaže:

  Ne moras googlati: on je suboticanin.

 3. djordje kaže:

  Uh….ali kakva ste vi alternativa. Kuku nama!

 4. Denis London kaže:

  Odlučno nema šta.Da li se obruč steže?Izrada „nakita“ je u toku.

 5. ffilozoff kaže:

  Jednostavno je resenje-nek se udruze gradjanske partije u SU i SUBOTICANI ce prvi u SRBIJI oterati sns u proslost…A onda ISPITATI odakle i kako se stekao ogroman kapital,pojedinaca u vrhu grada,a zna se da su povezani sa carinom i policijom,i sudstvom,i tuzilastvom…

 6. Burdus kaže:

  Ma nas suboticane ne moze se ni na sta naterati. Mi smo skroz tromi ljudi kao babe koje sede ispred svoje kuce i pleckaju- komentarisu…sve i svasta… to umemo da radimo al nesto konkretno primer: da smenimo vlast… jujuj pa to je za suboticane NEMOGUCA MISIJA.

 7. Rax kaže:

  Ne moras biti ovde rodjen da bi voleo ovaj grad.

 8. Pravdoljub kaže:

  Ravnopravnosti u Subotičkoj politici će se steći kada se na sceni opet pojave:Stipani, Antuni, Josipi, Šime….gde je ovaj narod nestao sa Subotičke političke scene? da li je ovaj narod osuđen na njivu i patnju?

 9. Mali Mikica kaže:

  Šta ono juče reče Tramp za Crnogorce..

 10. Kenjereš Andraš kaže:

  Dame i gospodo. Odluka je u našim rukama, zapravo u hemijskoj sa kojom zaokružujemo.
  Teško je izaći iz oovog začaranog kruga, jer oba stranka oslanja na masu iz domće diaspore, prema davno uhodanom receptu.

 11. Josip Kovac kaže:

  Milojevic – Laban i njegovi postupci nisu
  nista n o v o to je poznata metoda iz ranijeg
  drzavnog sistema .

  Najefectivniji nacin poslovanja sa TAKVIMA je
  pristupiti z a k o n s k i m odredbama .
  Posaljite pismo i s t e sadrzine u Brisel .

  Zakoska zastupljenost po PITANJU DRZAVNOG STANDARDA NACIONALNIH MANJINA , PLATA , MIROVINA
  kao i SOCIALNIH PITANJA m o r a biti
  IZPOSTOVANA .

  Ako se ove promene ne naprave onda ce
  BRISELSKI APARAT PRIMENITI NOVE MIRE
  pa ce se MILOJEVICI cesati i di ih nesvrbi .

 12. tarabetina kaže:

  Prvih par godina na vlasti je ulagano u sopstvene investicoje pa posle u „grad“….
  drugovi samo glasno i samo izdrzite moramo skinuti ove,borba je pocela !

 13. Vukan kaže:

  E moj Vučiću gotov si, zato što si svoja leđa poturio da se iza njih kriju nepismene i divlje gnjide bez uticaja i znanja.Izbore si dobio ti na svoje ime a ne lokalni hohštapleri koji se pozivaju na tebe pravdajući svoj kriminal i pljačku .Hapsi to i sudi dok ti ne bude kasno!

 14. Akwinsky kaže:

  1. Slazem se.
  2. „slobodnih mjesta ima samo gdje šljakeri rade svi bi u birokraciju tamo su bolje plaće“, tako bilo i za vreme Tita.
  3. seoska uprava je odavnina predimenzionisana, ne-efikasna i navodno uslovljena nekom visom instancom. Opravdanje joj je uvek bilo – tako kaze begrad ili novi sad
  4. 2 godine ?! HAHAHAHA….pa ti jos spavas.
  5. dok se ne promeni mentalitet – uvek ce biti nekih „frontova“, ali sve vise po sajtovima….ko ce da se smara i udara u serpe….
  6. tako je – bratstvo i jedinstvo ! nacionalisti dole !

OSTAVITE KOMENTAR