„Minotaur“ u Roterdamu

„Minotaur“, srednjemetražni film palićkog reditelja Sabolča Tolnaija (Szabolcs Tolnai) biće prikazan u petak 29. januara u okviru Filmskog festivala u Roterdamu (dvorana LantarenVenster 5, 22.30h). Reprizne projekcije biće održane 30. januara i 5. februara.

„Minotaur“ će biti prikazan u oficijelnoj selekciji srednjemetražnog filma pod nazivom „Bright Future“ u kojoj se, između ostalog, prikazuje i dokumentaristički prvenac Paula Thomasa Andersona (Boogie Nights, Magnolia). „Minotaur“ je drugi film Sabolča Tolnaija koji je inspirisan istoimenom pričom Judite Šalgo, delom se naslanjajući na scene iz igranog filma „Čudna šuma“, ovaj put stavljajući ratnu atmosferu devedesetih u središte pažnje. Majka u potrazi za sinom (koji je na redovnom odsluženju vojske, i koji nestaje u prikrivenim borbenim dejstvima na Kosovu) u iščekivanju njegovog povratka, nailazi na grupu novosadskih neoavangardista, kojima je ovaj film na neki način i posvećen. Zajedno sa njima započinje sopstvenu ‘nevidljivu’ pobunu i borbu u lavirintu lažne stvarnosti proizvedene od strane političara i prevarantskih time share kompanija koje traže jači ulaz u srpsko tržište kako bi iskoristile ratnu krizu.

Podsećamo da će se inovativni program IFFR Live Filmskog festivala u Roterdamu (27. januar – 7. fabruar), koji se sastoji od 5 svetskih premijera, održati simultano u preko 45 evropskih gradova tokom trajanja 45. izdanja renomiranog Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu, uključujući domaće bioskope Fontana (Beograd), Eurocinema (Subotica) i Kupina (Niš).

Više o ovome pogledajte ovde.

Publika u bioskopima biće u prilici da nakon premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Twittera.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR