Mira Furlan u žiriju Filmskog festivala

Na ovogodišnjem, 19. Festivalu evropskog filma Palić, o najboljim filmovima u okviru Glavnog takmičarskog programa u okviru kog će biti prikazano 14 ostvarenja odlučivaće Žiri Festivala u sastavu: Mira Furlan,  Gabriele Kranzelbinder, Alexandra Dahlström, Ahmet Boyacioglu i Bojan Ž. Bosiljčić.

 

 

Žiri će dodeliti Zlatni toranj za najbolji film i Palićki toranj za najbolju režiju, a biće dodeljena i Specijalna nagrada žirija.

 

Međunarodni žiri kritike koji će dodeliti Nagradu za najbolji film iz selekcije Paralele i sudari čine: Verena von Stackelberg, izdavač i distributer iz Berlina, Marko Kostić, filmski reditelj i kritičar iz Beograda i Dean Kotiga, filmski kritičar iz Motovuna.

 

Filmska, pozorišna i TV glumica, Mira Furlan je igrala u više od 35 filmova uključujući osvajača Zlatne palme u Kanu, Otac na službenom putu Emira Kusturice. Osvojila je brojne nagrade uključujući dve Zlatne arene za uloge u Lepoti poroka i Kiklopu. U Americi, Mira je poznata po ulozi Ambassador Delenn u Warner Brosovoj kultnoj naučnofantastičnoj TV seriji Babylon 5 i po ulozi Danielle Rousseau u ABC-ovoj hit seriji Lost. Igrala je na scenama svih većih pozorišta u nekadašnjoj Jugoslaviji uključujući Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu.

 

Neke od njenih omiljenih pozorišnih uloga su Ofelija u Hamletu, Ivet u Majci hrabrost, Anabela u Šteta što je kurva, Natalija Petrovna u Mesec dana na selu… Nedavno je izdala knjigu eseja pod nazivom Totalna rasprodaja.KOMENTARI

  1. born 1974 kaže:

    Mira Furlan… Uhhhhh…
    Hvala Vam!!!!
    🙂 🙂 🙂 

OSTAVITE KOMENTAR