Mlada Subotičanka sišla sa drveta nakon 10 sati

Drama je nastala juče na Petlovom brdu kada su Putevi Srbije počeli pripremne radove za izgradnju obilaznice, koja će delom proći i kroz park Borići koji već mesecima čuvaju građani. To je podrazumevalo seču 160 borova, čemu se protivi loklano stanovništvo, jer, kažu, reč je o parku u kojem se igraju, šetaju i koji ih štiti od zagađenja. I pored toga, Borići su pali

Nisu pod testerama poklekli svi. Nekoliko borova i stabala čvrsto je stojalo. Jer je u jednoj od krošnji dvadestogodišnja devojka iz Subotice, javili su izveštači sa lica mesta.

„Ona se popela na stablo ujutru pre svih nas. Mi to nismo čak znali. Ona je odlučna u nameri da ostane ovde, ona čak smatra nas da smo mi popustili i da nismo dovoljno žestoko uzvratili u odbrani ovog parka“, kaže Dejan Jovanović iz udruženja građana „Petlovo brdo“.

Koji je, tvrde meštani, bio kao Tara, Zlatibor ili Kopaonik na Petlovom brdu.

A devojka koja je štitila stablo je posle 10 sati sa drveta sišla.

„Policija je najavila da protiv nje moraju da se pišu prijave i čak sam čuo neverovatne neke priče da treba da bude privedena u psihijatrijsku kliniku“.

Ipak, devojka je uz pomoć meštana policiji utekla.

 

N1KOMENTARI

 1. Bob Rock kaže:

  Kada se u jednom bolesnom i poremecenom drustvenom sistemu,neko izdigne u
  borbi/takvih je sve menje/a da u tome nema nikakav licni interes i korist,zasluzuje
  najveci moguci respekt i postovanje,To je omladina na kojoj ostaje buducnost,a ne
  ovi pridruzeni clanovi politickih partija.

 2. Pametnjaković kaže:

  Neverovatno, da je hapse i da pišu prijavu protiv nje, pa valjda ima pravo da svoje nezadovoljstvo demonstrira na način kako ona želi, pa nikoga ona nije ugrožavala ovim činom, samo je iskazala svoj stav o seči drveća.
  Da će Borići pasti, u to ne treba sumnjati, ali da ova heroina zaradi neku kaznu ili zatvor, pa to bi stvarno bilo nečuveno.

 3. Raspop Teodosije kaže:

  Bravo Devojko, učinila si što si mogla. A onima koji su to drveće posekli je mesto gde si bila: NA DRVETU!

 4. djuka kaže:

  policijske dz.kele, na celu sa ministrom…
  ne smetaju im ni dileri droge, ni ubice (resili ste ubistvo Milice?), ni lopovi, ni „navijaci“, ni prevaranti, ni bahati majmuni koji jure 200 na sat, ni korumpirani politicari.. ali kad neko hoce da sacuva drvo, pa se popne na njega, e tu se pojave odmah i pisu kaznu.
  za drugo i nisu.
  more mrsh.

OSTAVITE KOMENTAR