Mlekara“Subotica“: U novi pogon uloženo više od 2 miliona evra

Mlekara „Subotica“ je protekle godine uložila više od dva miliona evra u proizvodni pogon i obogatila ga najsavremenijom tehnologijom za preradu mleka, rekao je juče menadžer te kompanije Saša Džonlaga.

Džonlaga je novinare upoznao sa najsavremenijom tehnologijom prerade mleka istakavši da je cilj investiranja Mlekare „Subotica“ da jedna trećina ukupnih inesticija ide u proširenje kapaciteta, trećina u novu tehnologiju i trećina u bezbednost kvaliteta proizvoda.

„To je osnovni cilj Mlekare u poslednje tri i po godine, koliko je u sastavu Imleka“, rekao je Džonlaga novinarima, koji su obišli proizvodnu liniju – od punjenja mleka i mlečnih proizvoda u caše i flaše do pakovanja robotovom „džinovskom rukom“.

Istakao je da je Mlekara „Subotica“ najponosnija na brend „Zdravo!“ koji „pod svojom etiketom“ obuhvata sterilisano mleko, jogurte, pavlake, kiselo mleko i mineral.

Takođe, Džonlaga naglašava da su ponosni i na dugu tradiciju mlekare koja datira od 1955. godine, na godišnju preradu mleka koja je za ovu i narednu godinu planirana na nivou od 62 do 65 miliona litara, ali i na izvoz na koji ide 25 odsto ukupne količine proizvedene robe.

Mlekara „Subotica“, kaže Džonlaga, je prva mlekara u zemlji koja je dobila dozvolu za izvoz na tržište Evropske unije, ali izvozi i u Istočni blok – Rusiju, Belorusiju i Kazahstan.

Prilikom obilaska mlekare novinari su videli i mašinu koja napuni 14.000 čaša za sat vremena.

Prikazani su postupci termičke obrade, kao što su pasterizacija i sterilizacija, kojima se mleko obrađuje od „prijemne rampe“, kao i pakovanje pod kontrolisanim higijenskim uslovima.

Na samom kraju proizvodne linije, najveće iznenađenje bila je „džinovska robotska ruka“ koja pakuje flaše na drvenim daskama koje dalje odlaze u magacin, a zatim u frižidere prodavnica, pa do naših trpeza.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Zalost.. kaže:

  Pitam se kako je takav gigant uopste dospeo u Imlekove „ruke“..

 2. (ba)laban kaže:

  @Zalost..

  Politika je kurva, a i naši političari su lopovčine neviđenih razmera.

  Da ne kažu nazadnjaci da samo njih kudim, ova mutljavina se dogodila u vreme „žutih“ lopova, ali se nastavila presvlačenjem u „Imlekov“ dres u eri Vučićeve bande… da slučajno ne bi nešto ostalo u Subotici, nego sve treba preseliti (na papiru) u Beograd… Jer šta će se dogoditi ako se Vojvodina jednog dana pokuša osamostaliti poput BIVŠE nam južne pokrajine??? Za svaki slučaj neka se sve preseli u Beograd.

  I onda se čude što gajimo animozitet prema Beogradu i Beograđanima. Iskreno se nadam da će se ta lopovsla imperija srušiti jednog dana kao kula od karata.

  O „poštenoj“ privatizaciji Subotičke Mlekare ću, kao bivši kadar nekad uspešne i samostalne Mlekare, da Vam napišem koju reč, ali malo kasnije… sad žurim, imam pametnija posla.

 3. Katarina kaže:

  Kad ovo citam Ponosna sam sto sam
  Ceo radni vek odradila u * Mlekari * Subotica
  Zajedno pod ruku osnivaca 1955 a Razocarana
  Da nas Penzionere ja sam od 2004g nikad!!!
  Niko nepozove da vidi ko su ti
  Zasluzni I Ponosni Radnici koji
  Su Zapravno Zasluzni Za to sto Mlekara Postoji

  Bila bi Srecna kao i drugi da nas pozovete na jedan Najboljo JOGURT
  U EVROPI GA BOLJEG NEMA!
  S Postovanjem!
  Vas penzioner i verni potrosac
  Katarina Vidakovic!
  SRECNO I U S P E S N O

 4. bice skoro propast sveta kaže:

  ..za ..ba..(labana)Sto je babi milo …to se babi snilo!!

OSTAVITE KOMENTAR