Moda je moj svet

Mlada Subotičanka, Kristina Ivković, posvećena je modi i kreiranju. Student je treće godine Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu, ali već uveliko stvara i svoje ideje pretvara u zanimljive kreacije, koje mame uzdahe.


Prošle godine je na sajmu mode „Fashion hr industrija” predstavljena njena kolekcija pret a porte za proleće/leto 2012. godine, koju čine tri haljine, urađena u okviru projekta koji promoviše mlade dizajnere.

 

– U okviru „Lift” projekta namenjenog mladim kreatorima žiri je mene i moje modele uvrstio među osam najboljih kreatora iz regije. Tri haljine za kolekciju pret a porte mode omogućile su mi da se nađem u finalu i da izlažem na sajmu mode. Zadovoljna sam kreacijama koje sam tu napravila i drago mi je što sam imala priliku da svoje haljine u koje sam uložila mnogo truda i rada predstavim na tom značajnom modnom događaju – kaže Kristina.


Pažnju privlači i neobična kolekcija providnih kišnih kabanica od najlona koje je Kristina uradila za modno takmičenje „Modni ormar”. Na ovom takmičenju, bila je najmlađi učesnik, jedina sa prve godine, a studenti završnih godina su ti koji uglavnom pobeđuju.

 

– Tema takmičenja je bila eksperimentalna laboratorija, tako da smo sa nečim morali eksperimentisati. U mom slučaju je to bio materijal. Koristila sam najlon od kojeg sam pravila providne kišne kabanice. Ovo takmičenje podstiče umetnost u odeći, slobodu kreatora, visoku modu.

 

Njega organizuje fakultet. Profesori u žiriju biraju desetak najboljih prijava koji dobiju priliku da predstave kolekciju na reviji. Na reviju dolaze profesori sa poznatih fakulteta mode iz Pariza, Londona, San Franciska, Belgije koji ih žiriraju.

 

Trudi se da iskoristi što više prilika i da stiče iskustvo. Neprestano smišlja, igra se sa materijalima, trakicama, dugmićima i stvara mala umetnička dela u modu.

 

– Plan je da radim što više dok sam na fakultetu. Da gradim svoju biografiju i portfolio, da imam maksimalan prosek na fakultetu. Učim engleski i italijanski i nadam se da će mi sve što što sam do sad uradila i što ću uraditi, omogućiti da na osnovu toga dobijem stipendiju sa kojom ću master upisati na nekom fakultetu u inostranstvu – ističe Kristina.

 KOMENTARI

  1. Oskar kaže:

    Dobar tekst,ali treba pohvaliti i devojke sa strane,Ivona i Ivet su takodje lepe.

  2. .......... kaže:

    E, ovo je vredno pomena, za razliku od one kicerajsko- amatersko-grandovske parade u Galeriji.

OSTAVITE KOMENTAR