Montaža Ženskog štranda

Na Paliću mir i tišina.

 

Iako u jeku turističke sezone, pomalo prazan, Palić 2012. godine odaje lošiji utisak. Nije ni prethodnih godina bilo turista, ali je barem uvek bilo nekih radova i radnika koji su razbijali monotoniju uspavanog jezera. Ovog leta pored Zoo vrta koji je bez premca kada je inovativnost u pitanju, preostali su još samo radovi na Ženskom štrandu. Nema planova, projekata a ni tenderi se ne raspisuju. Da li će biti para a pre svega smisla dalje ulagati u ovu destinaciju, to trenutno niko ne može da odgovori. Ključevi trezora AP Vojdovine su zaključani Ustavnim sudom, a poslagane kockice u Beograd svakako ne idu u korist Paliću iako su prethodnih godina sva sredstva izdvajana iz Ministarstva ekonomije.

Na Ženskom štrandu je izlivena i poslednja ploča, na kojoj je u međuvremenu počela montaža. Drveni elementi su pre skidanja označeni, nakon skidanja prepravljeni i sada se vraćaju na svoje mesto. Oni oštećeni delovi su zamenjeni pa se može primetiti i po koja nova greda.

 

Teži deo posla je sa izlivanjem ploča okončan, sada nastupa uslovno lakši ali i precizniji posao koji će se na kraju prerasti u umetnost.

Početak radova i na drugom krilu štrandaKOMENTARI

 1. freelancer kaže:

  FENOMENALNA vest. Svakog bogovetnog dana, gotovo trčeći, odlazim da „proverim“ je li postavljena neka nova greda. Da, bio sam ogorčeni skeptik. „Neverni Toma“. Znajući iz iskustva, kao se i kojom brzinom ovakve stvari rade po belom svetu, baš i nisam bio optimista. IZUZETNO mi je drago da se ovaj posao radi toliko pedantno, pažljivo i sa ambicijom da uradjeno potraje. I eto, baš na stogodišnjicu. Samo napred, majstori. Sporost vam je oproštena 🙂

 2. djomla kaže:

  Što se tiče brzine potpuno si u pravu.

  Valjda će ga do oktobra i prvih jesenjih kiša pokriti i zatvoriti.

 3. Lale kaže:

  Hahahahahah…..bitno da se koriste stare grede! Pa nisu trebali  srusiti, nego trebali su samo prefarbati i gotov posao! Sramota! 

 4. Suncica kaže:

  Jasmine stvarno si ovo razvukao to je sve moglo mnogo brze da ste i iz grada povukli sredstva!

 5. stolar kaže:

  Lale:

  Hahahahahah…..bitno da se koriste stare grede! Pa nisu trebali  srusiti, nego trebali su samo prefarbati i gotov posao! Sramota! 

  sta fali starim gredama ako su dobre?

OSTAVITE KOMENTAR