Muzička radionica „Pusti svoj glas“

Muzička radionica pod nazivom „Pusti svoj glas” održana je u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru (Palić, Bohinjska bb) u ponedeljak 7. septembra 2020. godine sa početkom u 10 časova.  Radionica je bila namenjena starijim sugrađanima, bila je dvojezična a  učešće je bilo besplatno.

Pevanje može da ima širok dijapazon pozitivnih dejstava, od poboljšanja mentalnog zdravlja, preko unapređenja funkcije pluća do pomoći ljudima da se izbore sa demencijom. Pevanje je multimodalna zdravstvena aktivnost. Pevanje podrazumeva emotivno izražavanje koje je dobro za mentalno zdravlje. Ono omogućava i društvenu interakciju koja može da pomogne da se smanji osećanje izolacije.

Tokom muzičke radionice  su učesnici uz različite vokalne vežbe i igre svirali na recikliranim instrumentima i u ritmu proveli zajedničko vreme. Voditeljka ovog stvaralačkog procesa je bila Aniko Kiš, profesorica muzike u penziji sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa različitim starosnim grupama.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome se pruža podrška regionalnim umetnicima i promovišu najrazličitiji trendovi u kulturi.  Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.

Događaj se organizovao u skladu sa odredbama Vlade Republike Srbije, nošenje maski je preporučeno u zatvorenom prostoru kao i poštovanje fizičke distance. Prostor se dezinfikovao prema preporukama svetske zdrastvene organizacije.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR