Pištolj i municija u prtljagu

Carinici na graničnom prelazu Kelebija su, u saradnji sa graničnom policijom, u autobusu koji saobraća na liniji Cirih-Beograd otkrili i oduzeli pištolj marke „SIG“, okvir za municiju sa kožnom futrolom i 49 metaka kalibra devet milimetara, saopšteno je iz Uprave carina.

 

Pištolj i municija su, kako je saopšteno, pronađeni 2. maja na ulazu u Srbiju, u autobusu firme „Lasta Beograd“ koji saobraća na liniji Cirih-Beograd.

 

Kako se navodi u saopštenju, dva vozača i putnici su negirali da imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, ali su carinici, ipak, obavili pregled vozila i u prednjem prtljažnom prostoru pronašli manju crvenu torbu, koja je bila prekrivena i pomešana sa ostalim prtljagom putnika.

 

U njoj se, osim lične garderobe putnika, nalazilo i kućište pištolja sa rukohvatom umotano u plastičnu vreću, 31 metak kalibra devet milimetara umotan u par sivih čarapa, dva napunjena okvira sa po devet metaka kalibra devet milimetara i zatvarač sa cevi i oprugom pištolja umotan u papir i oblepljen lepljivom trakom.

 

Carinici su izvršili i pretres srpskog državljanina, zaposlenog u Švajcarskoj, kome torba pripada, kao i detaljan pregled autobusa, svih putnika i prtljaga.

 

Kontrola autobusa i putnika urađena u saradnji sa organima granične policije, kojima je oružje predato u dalju nadležnost, navodi se u saopštenju.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR