Na Paliću besplatan koncert, a do Palića i prevoz

Na Letnoj pozornici na Paliću večeras sa početkom u 20 časova biće održan koncert pod nazivom „Duh starih vremena“. Ljubitelji tradicionalne srpske muzike po drugi put u Subotici biće u prilici da čuju tradicionalne pesme srpskog naroda u izvođenu akapela „Srbski pravoslavni pojci“ iz Beograda.

Prvi put će biti izvedena ženska koračnica, a na reprtoaru će se naći i muzika iz 15. veka, kao i pesme poput „Deca neba“, „Suza Kosova“, „Pećka kandila“……

Marko Kačarević objašnjava da će koncert biti nešto drugačiji jer će sa njima nastupati i deca iz Subotice i Barajeva.

„Mi smo čuvari srpske tradicionalne muzike i koncert će biti u tri bloka: duhovne, nacionalne i etno muzike. Izvešćemo žensku koračnicu, prelepu vojničku pesmu. Danas se sve više žena prijavljuje da služi vojni rok, pa verujem da će biti zanimljivo da predstavimo i žensku koračnicu. Koncert će biti zanimljiv i po tome, što ćemo ugostiti i decu na bini sa nama, koja će da izvedu nekoliko numera“, rekao je Marko Kačarević, vođa „Pojaca“.

U slučaju kiše koncert će se održati u Kongresnoj sali „Velike terase“, takođe na Paliću.

Ulaz je besplatan, a obezbeđen je i besplatan autobuski prevoz iz Subotice. Polazak u 19.00 sa autobuskog stajališta kod Nove opštine, smer ka Paliću, povratak u 22.15 časova sa autobuskog stajališta Palić centar (kod Maksija).

 

TanjugKOMENTARI

 1. Raspop Teodosije kaže:

  „Deca neba“, „Suza Kosova“, „Pećka kandila“ …
  Šta je ovo, neko opelo ?

 2. croat kaže:

  Muzika iz 15 veka, rekao bih vrlo prigodno i moderno!

 3. Art Lover kaže:

  I treba da bude besplatan koncert s obzirom na 780.000 dinara koliko je grad Subotica izdvojio za dva njihova nastupa. Pitam se koliko bi ulaznica prodali, ovako ne moraju da brinu, troškovi su izdašno pokriveni.

 4. Hrono kaže:

  Odmah ustaše neki na komentar ovde…

 5. Madrigal kaže:

  Sudeci po odeci ja mislio da su to nekavi meksikanci ili tako nesto. Jos nisam nikada video Srbina ili Srpkinju kostimirane na takav nacin. Bilo kako bilo, dok god se dovode „Pojci“ pa makar bili i „SrBski“ stvari su u najboljem redu, i to ima vec neceg zajednickog sa kulturom. Onoga trenutka kada se ponovo pocnu dovoditi autobusi puni „SrBskih“ besposlicara da mitingase i sire „istinu“ – stvari mogu postati mnogo ozbiljnije nego sto je to jedan oktet „SrBskih pojaca“.

 6. u inat svima kaže:

  Oni poje /pevaju u SVOJOJ zemlji!! A vi “ostali“…….(gore ste se potpisali). slavite dan drzavnosti kod Cakanja i Zvonka Bogdana!!

 7. avet kaže:

  Ne idem tamo da mi ne znam koliko plate, ja bio malopre napolju 10 minuta, komarci me skroz izjeli, imam barem 15 uboda, svrbi koža da poludim, mogu misliti šta bi mi tamo na Paliću radili.
  Ovi samo obećavaju i ništa se ne dešava, a izgleda da će komarce u novembru da prskaju, stalno nešto lažu.
  Upropastiće nam čitavo leto, banda lopovska.

 8. Alan Ford kaže:

  Viđi vraga, čim ovim novokomponovanim Srbotičanima staviš komentar na implementaciju srBovanje koja se plaća iz gradskog budžeta, odmah te optužuju za izdaju ZEMLJE! Ovde, u našem gradu vam ne pomaže ni šešeljizam tipa „gde su srpski grobovi, tu su srpske zemlje“.Ne smetaju starosedeocima Srbi, nego mentalitet isključivosti i nadmenosti koje su mnogi doneli sa sobom pod parolom „Ovo je Srbija“. Kada jednom počnete da razlikujete pojam nacije od pojma etnije možda vam bude lakše da shvatite kritiku na svoj račun. Možda se skinete sa tripa večitog mučeništva i ugroženosti, pa ćete prestati da posrbljavate i ono što srpsko nikada bilo nije, čak i kada je u okviru zemlje Srbije. Ne bi me čudilo da svoju publiku pod obavezno vodite autobusima na „srbske evente“ sve sa potpisivanjem o prisustvu. Tako to rade pravoverne pristalice SNS-ovaca.

OSTAVITE KOMENTAR