Na Paliću sve spremno za doček 50.000 gostiju iz cele Srbije

Tradicionalni Uranak na Paliću i proslava Praznika rada ove godine je pripremljena za 50 hiljada ljudi, koliko ih se, prema rečima organizatora očekuje, tokom pet dana slavlja uz obalu Palića, restorane uz jezero i boravak u hotelima između stoletnih stabala velikog palićkog parka.

Prvomajski uranak se održava od 1. do 5. maja, a duž obale jezera, od Muškog štranda do Jedriličarskog kluba postavljeni su štandovi sa hranom, suvenirima, vašar tezgama, pećenjem, voćem u šatorima.

Luna park tradicionalno deci priređuje veselu igru i sadržaje, a Velika terasa je mesto gde se održavaju tradicionalno muzičke i druge manifestacije, uz ponudu voća, šunke, vina iz čitave Vojvodine i specijaliteta od leskovačkih mućkalica do pečenja beogradskih i palićkih restorana.

“Palićka neman” je Festival piva, koji se otvara prvog prvomajskog dana, a posetioce zabavlja orkestar Mućke trio.

Decu ocekuju maskenbali i bogat sadržaj, kako je najavila Sanja Prijić iz Park Palića.

Trimbi trka i drugi sportski sadržaji, uz dodele nagrada biće prateći sadržaji za hiljade posetilaca iz Subotice, Beograda i okolnih mesta, koji tradicionalno na Paliću provode vikende, a organizatori se nadaju da kiša neće pokvariti uvek dobru posetu tokom pet dana odmora i spojenih praznika.

U Subotici je takođe pripremljen kulturni program za turiste, u centru je bogata ponuda hrane u Kafićima i restoranima, kao i veliki Sajam cveća Garden flora, uz prelepu Plavu fontanu u centru, gde se već okuplja veliki broj posetilaca.

 

( Kurir.rs/N.H.)KOMENTARI

 1. Margita kaže:

  Voljela sam proslave 1.Maja nekad je to bilo organizirano po šumama i parkovima.A Palic obavezno se posjecivalo.

 2. Stevan DREN MLINAREC kaže:

  DRAGE GRADJANKE I DRADJANI SUBOTICE & S. O. SUBOTICE, – CESTITAM VAM PRVI MAJ ! !! – MEDJUNARODNI PRAZNIK RADA ! !! – Stevan DREN MLINAREC mob. lin. 0038598636363 & 00385996300000

 3. Anonimni kaže:

  Možda će neko doći i iz inostranstva 🙂

 4. Radnička klasa kaže:

  Prvi maj ili Međunarodni praznik rada je praznik kojim pripadnici i simpatizeri radničkog pokreta obilježavaju sjećanje na svoja dostignuća, odnosno žrtve koje su njihovi pripadnici radničkog pokreta podnijeli kako bi se izborili za veća radna prava.

  1. maja nije točan komemorativni datum nemira koji su izbili na Trgu Žitne burze u Chicagu 1886. godine a koji se smatraju glavnim događajem koji je inspirirao ovaj praznik. Da se upravo 1. maja komemorira kao datum koji obilježava pravo na 8 sati rada, 8 sati sna i 8 sati prava na vlastiti život odlučila je jednoglasno američka Federacija organiziranih sindikata na konvenciji u listopadu 1884., dvije godine ranije. Međunarodni postaje 1890. godine i danas je službeni praznik u preko 80 zemalja a u još toliko zemalja se neslužbeno slavi, često uz uličnim nemirima.

 5. Ustaj ti zemaljsko roblje kaže:

  Ova vašarska fešta na Paliću nema ništa sa 1majom praznikom rada i radničke klase. Sve je bliže vreme kad će se prvi maj slaviti kao u 19 veku naceloj planeti.
  Samo treba narod da se probudi iz vrtuelnog sna zvanog igrice , serije i lažne vesti.
  A naročito pričanje sa samim sobom preko mobilnog telefona.

 6. stormwatch kaže:

  Ovakva proslava 1. Maja bila je normalna i prijatna dok je Bilo Tite (slava mu) i stare dobre Jugoslavije u kojoj je vladao red, rad, socijalna sigurnost i mir. U poslednjih 30 godina, ovo je proslava sopstvenog propadanja i automajmunisanja. Dok se narodi svih normalnih zemalja na prvi maj mobilishu protiv policije i vlasti demonstracijama, protestima a cesto i haosom na ulicama, i upravo tako NAROD osvaja bolje uslove rada, veca primanja, manje poreze, vise slobodnih dana, veca socijalna primanja, visu ravnopravnost itd……ceo Balkan slavi uz volove na raznju i atmosferu kao da se zivi prefantastichno i presigurno……sledeci dan se opet vracate kod vasih psihobosova koji vas teraju da za 350 Eur rintarite ceo dan uz psovke, omalovazavanja, vredjana i ljubakanje straznjice onima koji su trenutno na vlasti…..no vasim psihobosovima je lepo, a vi ne znate kako se zovete vec 2. maja posle sesije njihovog ludila nad vama….ali slavili ste 1. Maj kako vi zamisljate da treba da se slavi, pa ste veseli…..mislite o tome….

  31cc918%21

 7. Saša kaže:

  @Radnička klasa
  Ništa te ja ne razumeh, sem ovog na kraju o nekakvim uličnim nemirima. ‘Ajd ti tamo u tvoju lijepu pa priziva ulične nemire, a nas ostavi na miru.

 8. Radnička klasa kaže:

  Saša
  PROČITAJ ISTORIJU. TO SU ISTORISKE ČINJENICE. AJ TI BOTU UŠKOLU.
  ŽIVELA RADNIČKA KLAS.

 9. Istina... kaže:

  Gde vi i u čemu živite!

OSTAVITE KOMENTAR