Nacionalni saveti: Dva meseca nema uplata iz budžeta

Država Srbija već dva meseca nije uplatila ni dinara na račune Nacionalnih saveta nacionalnih manjina, a savetima je saopšteno da će, kada i budu uplaćena, sredstva biti umanjena za 20 posto, objavila je Radio Subotica.

 

Kako je najstarijoj medijskoj kući u Subotici rečeno u Nacionalnom savetu hrvatske nacionalne manjine, razlog ovome bi mogao biti nedostatak novca u republičkom budžetu.

 

“Resorno ministarstvo izostavilo je prenos sredstava nacionalnim savetima za prošli, a do sada nije uplaćen niti dinar ni za tekući mesec”, rekao je predsednik Izvršnog odbora tog Saveta Darko Sarić Lukendić.

 

On dodaje da su dopisom obavešteni i o umanjenju dosadašnjih sredstava.

 

 

“Nadam se da se to umanjenje odnosi samo na jul, ili da je privremenog karaktera, tj. da će do kraja godine ta budžetska pozicija biti ostvarena u punom iznosu. U protivnom, biće dovedeni u pitanje neki od naših projekata”, rekao je Sarić Lukendić.KOMENTARI

 1. Nenad kaže:

  Gospodine jel mozemo da znamo koliko mesecno HNV dobija novca iz republickog budzheta?
  I koliko vi imate zaposlenih tamo?
  Hvala unapred na odgovorima i zalaganju za transparentno i demokratsko drustvo.

 2. Perko91 kaže:

  Нека се стрпе и мањине мало – ако цео народ ове државе испашта у немаштини, онда немају право поједине мањине или појединци да зановетају. Како САВ народ издржава, тако и појединци нека издрже.

 3. maja kaže:

  Volela bih bas da znam o kakvim se to projektima od velike vaznosti radi. Ljudi,naucite da stedite!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR