Najbolji raspusti i u Subotici

Među autorima 40 najboljih radova pristiglih na literarni konkurs „To je bio raspust“ koji su kompanija Alcatel, izdavačka kuća Laguna i Delfi knjižare organizovali tokom septembra našle su se i dve naše sugrađanke: osmogodišnja Kira Terteli, učenica 2 b razreda Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” i Ivona Marijanušić, učenica trećeg razreda Politehničke škole, smer likovni tehničar.

Na konkurs koji je trajao mesec dana  pristiglo je više od dve i po hiljade radova iz cele Srbije, a žiri u sastavu Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Jelica Greganović i Zoran Penevski izabrao je najbolje i autorima  17. oktobra u Delfi Caféu u SKC-u u Beogradu uručio nagrade, telefon Alcatel 1X, koji ima mogućnost otključavanja i zaključavanja pomoću prepoznavanja lica i displej od 5,3 inča.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo pokazanim entuzijazmom dece, ali i nastavnika i roditelja. Žiri je imao težak zadatak, ali sudeći po avanturama kroz koje su prošli čitajući radove mališana, odlično su se proveli, jer su za nekoliko dana bili na više od dve i po hiljade raspusta.

Na dodeli nagrada, u ime kompanije Alcatel, prisutnima se obratila Desislava Penčeva, direktorka kompanije Alcatel za Srbiju i Crnu Goru: ,,Osnovni motiv za projekat koji smo imali sa izdavačkom kućom Laguna i knjižarama Delfi jesu mlade osobe koje su, kao i Alcatel – energične, vesele i pametne. Želeli smo da početak školske godine učinimo interesantnijim i da izazovemo mlade da napišu nešto što će biti dodatno nagrađeno i pohvaljeno. Alcatel jeste kompanija koja proizvodi mobilne telefone, ali ujedno podržava njihovo odgovorno korišćenje i kroz ovaj projekat smo želeli da mlade ljude izazovemo da izraze svoje misli u formi koja je duža od SMS poruke. Radujem se što je pristiglo mnogo radova i čestitam svim dobitnicima i učesnicima.“KOMENTARI

 1. Marijanusic. Adrijanušić kaže:

  Divno…mladi i pišu i čitaju

 2. avet kaže:

  Nagrada, telefon Alcatel 1X, koji ima mogućnost otključavanja i zaključavanja pomoću prepoznavanja lica i displej od 5,3 inča.
  Zbogom i lepim knjigama i čitanju.
  Nadam se da ipak nisam u pravu.

 3. Retro Gamer kaže:

  @avet

  Takav telefon može samo da pomogne u istančavanju dečijeg literarnog ukusa. Kada moje dete igra FPS, ja mu u pozadini pustim audio book, ipak neću da mali odraste na Far Cry serialu a da nije pročito, pardon čuo neku od knjiga.

OSTAVITE KOMENTAR