Najtraženiji stanovi do 45m2 u novogradnji

Cene kvadratnog metra kuća ili stanova se u poslednjih godinu dana nisu bitnije menjale, pa tako se tako cena m2 stana u centru grada kreće od 500 do čak 900 u novogradnji. Pored centra grada, najtraženije lokacije su kao i ranije, Prozivka i Radijalac a cena m2 stana u ovim delovima grada je od 450 evra do 750 evra u novogradnji.

Panorama Subotica (9) prozivka stanogradnja nekretnine

Direktor Agencije za promet nekretnina „TopTip“, Đuro Gavrić kaže da i dalje vlada najveća potražnja za stanovima u novogradnji, kojih na tržištu ima malo zbog slabije gradnje, te je skoro 90 odsto izgrađenih stanova već prodato. Kupci se najčešće odlučuju za garsonjere i manje stanove, od 26 do 45 m2 zbog nižih troškova režije.

U starogradnji cena m2 stana na Prozivci je oko 450 evra ili niža, dok se na Radijalcu i u centru grada kreće oko 500 evra. Potražnja za kućama postoji, ali je nešto slabija. Najviše Subotičana traži skromniju kuću do 20 000 evra, mada ima i kupaca koji traže savremeno opremljene kuće čija je vrednost na tržištu i do 100 000 evra.

Još uvek je malo onih koji se odlučuju da do nekretnine dođu preko aukcije, gde se prodaju nekretnine nad kojima je aktivirana hipoteka. Na sajtu doboš.rs predstavljena je ponuda stanova, kuća i placeva, koje banke prodaju zbog neizmirivanja obaveza klijenata.

Takvi stanovi, međutim, ne nalaze lako nove vlasnike, iako im je cena niža od tržišnih pa i do 40 odsto. Razlog slabije kupovine nekretnina oduzetih od klijenata koji nisu izmirivali obaveze je sujeverje. Kad čuju da se stan prodaje jer ga je banka oduzela, mnogi odmah odustaju, kažu u agencijama za nekretnine.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. Mamaja kaže:

    Desava se da, kad dodje do prodaje nekretnine na aukciji i ima zainteresovanih koji uplate depozit, poverilac / fizicko lice/ jednostavno odustane, tako zainteresovani nemaju mogucnost licitacije, a izgubili su postanske troskove koji nisu ni tako mali – zavisno od procenjene vrednosti, cemu onda i pokusavati?

  2. betmen kaže:

    Koja glupost. Nema stanova u novogradnji. Pa prosetajte gradom pogledajte novoizgradjene zgrade, vecina stanova prazna i istaknut tabla da se prodaju stanovi…

OSTAVITE KOMENTAR