Napreduju radovi na stadionu

Početkom novembra slike poplavljene travnate podloge Gradskog stadiona u Subotici postaće prošlost. U toku je opsežna rekonstrukcija objekta, prva nakon više decenija, koja podrazumeva postavljenje nove travnate podloge i atletske staze.

Tvorci Kuće fudbala u Staroj Pazovi, subotički SMB, užurbano rade na stvaranju preduslova za evropske fudbalske utakmice i evropska atletska takmičenja. Gradska, Pokrajinska i Republička administracija udružili su sredstva kako bi Gradski stadion u Subotici dobio novu travnatu podlogu, ispod koje je savremeni zalivni i drenažni sistem, a odmah pored nje i modernu atletsku stazu, sa svim neophodnim celinama za više atletskih disciplina.

RTV

„Rok za izvođenje radova je sto pet dana. Ukoliko nas vreme posluži, a verujem da hoće, najave su takve da ćemo imati lep septembar i oktobar, rok je negde početak novembra, verujem da ćemo već krajem oktobra završiti sve ono što treba da se završi“, kaže član Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović.

S obzirom da su od poslednje rekonstrukcije prošle decenije, ne iznenađuje pojava problema. Tako se došlo do saznanja da je fudbalski teren manji od UEFA-inih standarda, zbog čega se morao proširiti, što se neće odraziti na atletsku stazu, koja će biti proširena na uštrb severne i južne tribine.

„Veličina terena mora da bude po evropskim standardima. Standardima u UEFAe– šesdeset osam širina, sto pet metara dužina. Naš teren je bio dugačak svega devedeset devet metara, dakle šest metara smo morali da ga proširimo sa tri metra s jedne strane i tri metra s druge strane“, dodaje Simović.

Radovi su vredni skoro devedeset miliona dinara, a podrazumevaju i rekonstrukciju prostorija Atletskog i Ženskog fudbalskog kluba Spartak. Nakon njihovog završetka, sledi lobiranje za bolje uslove samih gledalaca, odnosno za projektovanje i kasniju rekonstrukciju tribina stadiona.

 

RTVKOMENTARI

 1. atleticar kaže:

  Zar je moguce posle decenija laznih obecanja da ce atletska staza konacno biti uradjena?

 2. Realan, (Anti)sistem kaže:

  EU i UEFA standardi!? A ko će doći da igra u je*enu Suboticu? Ovo je obično izvlačenje novca iz budžeta, jer rekonstrukcija nema veze sa EU i UEFA. Sve je prazna priča zarad interesa.

 3. Čolović kaže:

  Bilo bi lepo kada bi sledećeg leta gledali neki evropski atletski miting na našem stadionu… za početak… 🙂

 4. Kum Billy kaže:

  Tu ce samo devojke igrati neko Evro-takmicenje,jer ce momci da se bore za opstanak. A neki atletski dogadjaj,za pocetak prvenstvo Srbije ili neka Balkanijada,sto da ne!

 5. Pepinyo kaže:

  Moglo bi se i pre zavrsit radovi da se radi redovno !!! Moze se radit i popodne a po potrebi i nocu jer ima reflektora samo dobra volja treba i organizacija !!!

 6. djordje kaže:

  Bravo bravo bravo !

 7. ha! kaže:

  “A ko će doći da igra u je*enu Suboticu?“ …drzi se ti druze politickih vesti

 8. Džinx kaže:

  Pepino nema pojma šta je noćni rad.

 9. Pepinyo kaže:

  Dzinx uopste nemam pojma sta je nocni rad zato sam gurao normu 15 godina u 3 smene !!!

OSTAVITE KOMENTAR