Nastavak radova na uređenju Turističkog centra Palić

Na osnovu javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja koji je raspisala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Subotica je dobila 55,3 miliona dinara za projekat izgradnje turističke infrastrukture na Paliću.

foto: marinowski

Dobijena sredstva opredeljena su za uređenje i urbano opremanje Velikog parka na Paliću u okviru Master plana, kao i za nastavak izgradnje pešačke staze duž obale jezera Palić.

„Gradu Subotici je odobreno 55,3 miliona dinara po projektu koji je Park Palić dao. U pitanju je nastavak sređivanja staza u Velikom parku. Prethodne godine smo dosta toga uradili, a ove godine planiramo još veći projekat. Sa tim para mi ćemo srediti 90 odsto staza koje će se po projektu napraviti sa klinkerom tako da veći deo Velikog parka biće sređen“, kaže direktor Parka Palić Nebojša Daraboš.

Pored uređenja parka i šetališta, nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Letnje pozornice, Velike terase i Muškog štrada, sve u cilju uređenja Palića, za predstojeće manifestacije i letnju turističku sezonu.

„Uskoro će druga faza radova na Letnjoj pozornici, u kojoj ćemo u potpunosti završiti javne toalete, proširićemo ulaz i biće još dosta radova koji će biti vidljivi. U planu je da do maja bude gotova Letnja pozornica kako bi se mogla koristiti dolaskom lepšeg vremena i to mnogo intezivnije tokom godine. Takođe, planiramo da završimo klimatizaciju objekta Velika terasa, koja će biti gotova maja odnosno juna. Uskoro ćemo raspisati javnu nabavku a potom ćemo pristupiti i sređivanju mola na Muškom štrandu, koji je dosta devastiran. Sredstva su obezbeđena od Pokrajinske Vlade i Grada. Radićemo i na sređivanju tornja i mola za veslače na zapadnoj obali. U ovom trenutku rasoilažemo sa 90 miliona dinara za sve ove investicije, a očekujemo tokom ove godine da kroz brojne konkurse obezbedimo još sredstava“, naveo je direktor za TV Subotica.

Preduzeće Park Palić planira u ovoj godini intenzivnije predstavljane turističke ponude na brojnim sajmovima širom Evrope. Pored sajmova u Beogradu, Novom Sadu i Budimpešti na kojima tradicionalno učestvuju sa Turističkom organizacijom Grada, u planu je zajednički nastup sa Turističkom organizacijom Vojvodine i Turističkom organizacijom Srbije u Berlinu, Kanu i Londonu.

 

TV Subotica

 KOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Turizam je spas.

 2. Posmatrač kaže:

  Odlične vesti. Nisam razumeo da li je planiran nastavak popločanja uz samo jezero (koji je započet tamo pre 7-8 godina i nikad nastavljen)?

  U svakom slučaju i samo mol i Veliki park da srede, to je ogroman napredak…

  A Park Palić nek malo poradi na dešavanjima, nije dovoljno 30 dana u godini (kad se saberu sve manifestacije) da bi Palić mogao da malo živne.

 3. marinowski kaže:

  Neverovatno mi je kako nakon toliko godina još uvek koriste moje fotografije za vesti o Subotici o Paliću. Ovu sliku sam fotografisao pre više od 10 godina 🙂

 4. ko, sta, gde, o cemu? kaže:

  @marinowski pa kad ti je fotografija dobra. Kada bi danas hteo da uhvatis ovaj kadar ne bi uspeo obzirom da je taj element iscupan.

 5. ... kaže:

  Još niko nije napravio bolje. Ovo je jedan od najlepše uhvaćenih detalja a boje su…da se naježiš.

 6. Ekolog kaže:

  A u jezeru duplo vise fosfora nego pre 6 godina!Umesto poboljsanja sve gori rezultati kvaliteta vode!

 7. Zeleni kaže:

  @Ekolog, to je nazalost tacno. Ne 6 puta, ali raste. Ali to je isključiva krivica Vodovoda i kontrole prečistača sa njihove strane.

OSTAVITE KOMENTAR