Nastavlja se gradnja ipsilon kraka oko Subotice

Naredne sedmice nastavlja se gradnja nove deonice  obilaznice ipsilon krak oko Subotice, govorio je Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, tokom snimanja emisije „Subjektiv“, na RTV Pannon.

Naredne sedmice sledi nastavak radova na ipsilon kraku. Nova deonica obilaznice oko Subotice gradi se od Industrijske zone u Malom Bajmoku od graničnog prelaza Kelebija. Prema planovima trebala bi da bude zavrešna ove godine, tako da će se grad napokon osloboditi od teretnog saobraćaja koji prolazi kroz centar. Ostvariće se 30 godina stari san Subotičana.

„Sadašnja trasa nastavlja se nekih šest do sedam kilometara, a poslednja deonica će preći preko polja između „Ergele“ i „Majura“. Tamo gde je granica biće izgrađen jedan veliki kružni tok i tu će se završavati, odnosno tu će počinjati ipsilon krak“ kaže Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. Salamander kaže:

  Jako lepa vest da će nešto što se vuklo 30 godina biti gotovo – sad će biti čime da se hvale. Jedino se nadam da neće ukrasti pola metra i od ovog kružnog toga kao što su to uradili sa ostalima na obilaznici – ko vas kontroliše, da li je to po propisima jer kamion ne može da prođe redovno kružnim tokom a napravljen je kao u dve trake – malo se zapitajte gde odu pare i da li bi za istu cifru mi građani mogli da dobijemo više? Kod nas sve skupo ko da ga od dragog kamenja rade i onda padne prvi sneg pa se otvore rupe koje ne bi trebalo da su tamo.

 2. Croat kaže:

  Kod nas na selu prvo ubijes medveda a tek onda mu prostres kozu pred kamin. Kad zavrse javite i nadam se da neve bit politicara na otvaranju posto posle 30 nemaju cime da se pohvala, kasikom za kafu da su radili trebalo bi da je dosad gotovo

 3. Tarabic kaže:

  Nek zavrse konacno nesto korisno al opet ostaje problem carinskog skladista i zaacenja kamiona u taj deo grada……
  Hvalice se jednim projektom…..

 4. Aleksa kaže:

  @Tarabic
  Tacno tako. I dalje kroz grad, Bajnatskom, Sencanskim i Segedinskim putem. A kako ce doci do Bajnatske – dali kroz Sandor ili kraj Buvljaka, pa Zagrebackom, Beogradskim putem do Bajnatske. Bravo!

 5. weng chun kaže:

  Ajd sad gurajte da se to zavrsi.sad se moze.

 6. Suboticanin kaže:

  Al nista bez kruznog toka 😀

 7. rita kaže:

  Ti kruzni tokovi su katastrofa,uski su i nebezbedni za ukazak vecih vozila,pogotovo taj kod Ind.zone,pa to je katastrofa kako je izgradjen.Izginuce neko ako se ne preduzme nesto.Iz aviona se vidi da je muljacina u pitanju.

 8. pantic kaže:

  rita
  U pravu si skroz. Kruzni tokovi u Ns su extra reseni, veliki prostrani asfalt, al kod nas neema mesta u tolikoj ravnici. Verovatno su dobri ovina iz Sns-a, al taj nijedan nije seo u kamion pa da se u kruznom toku provuce kao kroz iglene usi. I niko nista nece preduzeti povodomvte nebezbednosti-bezbednosti u saobracaju.

 9. Metuzalem kaže:

  Često prolazim tuda.
  Jedno veče pre nešto više od mesec dana vraćajući se u Suboticu vozio sam iza auta koji je ne usporavajući i bez skretanja preleteo preko kružnog toka. Srećom sretno se prizemljio sa druge strane, malo zaneo, i nastavio dalje. Auto je bio u tipu nekakvog džipa a tablice nisu bile subotičke.Dugo se video trag na zemljanom delu u sredini. Kružni tok uopšte nije bio osvetljen mada je trafo bio postavljen.
  Drugom prilikom, po danu, idući iz pravca Subotice kada sam ušao u kružni tok banuo je pred mene jugić koji je umesto desno skrenuo levo u tok.
  Za dlaku sam ga izbegao.
  Horor!

 10. Pablo kaže:

  Znate što je dobro?
  Što Vama ništa ne pričinjava radost.
  Uvek ovi dežurni likovi njih deset su tu da poseru sve.
  Ne, nisam član ove partije, ali kad vidim da mi je rođeni suboričanin J. Kasa napravio da ne smem kroz park do buvljaka,sve me raduje.
  A vi žalosne sove uveče ima pacova pa u lov.

 11. .... kaže:

  Sram vas bilo za širinu kružnih tokova, da ste ljudi pod hitno biste to ponovo uradili, ali redovno.
  U Mađarskoj su ti kružni tokovi dvaput širi a za jednu traku.
  Čim ima tragova točkova van asfalta, to znači da nešto nije dobro napravljeno.
  Ovo kao da je napravljeno za bicikliste, a ne za kamione.

 12. ludom radovanje kaže:

  „Prema planovima trebala bi da bude zavrešna ove godine,“ -primetio sam da u svakoj vesti o nekom projektu pojavljuje famozna reč „trebalo bi“. Ovde ništa nije sigurno.

 13. Croat kaže:

  Pajo, delimicno si u pravu, toliko smo izj….i u glavu ovih zadnjih 30 godina da se tesko mozemo obradovati bilo cemu. Pogotovo sto znas da sve sto je radjeno ne za stnovnistvo nego da bi se napuni neciji dzep. Kada znas da se to radi od nasih para. Pa jer bi ti mogao biti sretan da odes na pijacu i kupis za 200din kilo paradajza a pola je trulo???

 14. Taca kaže:

  Pa nije bilo svečano otvaranje Ipsilon kraka pre dve godine?

 15. Punisher kaže:

  Hahahahahaha, koji y krak, to je za Kerna naucna fantastika. Predali su ga vec 100 puta a jos uvek nije gotov

OSTAVITE KOMENTAR