Nastavlja se proširenje vodovodne mreže

I ove godine Grad je aplicirao kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za izgradnju vodnih objekata. Sredstva su odobrena za tri projekta, pa će već na jesen, stanovnici pojedinih ulica Makove sedmice i naselja Nosa, moći da se priključe na gradski vodovod.

Mihalj Varo više od deset godina stanuje na Makovoj sedmici. Toliko dugo čeka vodovodnu mrežu. I ne samo to, već i asfalt i kanalizaciju. Ipak, kaže i vodovod bi bio odličan za početak, budući da su problemi stanovnika mnogobrojni.

U MZ „Makova sedmica“ pozdravljaju nastavak radova na proširenju vodovodne mreže, koja će ove godine stići u ulice Jelene Ćetković i Isidore Sekulić. Ipak, i sa ovim ulicama, pokrivenost mrežom biće tek 25 odsto, dok kanalizacione infrastrukture uopšte nema.

Osim na Makovoj sedmici, Pokrajina je odobrila sredstva i za vodovodnu mrežu u naselju Nosa, kao i za kanalizacionu mrežu u Hipodromskoj ulici, kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“, i ističu da prema projektu svi radovi treba da budu završeni zaključno sa 30. oktobrom ove godine.

Vrednost sva tri projekta iznosi 29 miliona dinara, od čega Pokrajina pokriva 18,3 miliona, dok ostatak finansira Grad.

 

TV SuboticaKOMENTARI

  1. Ištvan kaže:

    To su građani finansirali jer ne očitavaju vodomere 3-4 puta pa upišu otprilike 1/4 manje te kad krenu očitavanje pređe se 25 cm3 i na sve što je više plaća se industrijska cena vode. Kako 5 člana porodica može potrošiti samo 6 cm3 vode u mesecu pa,9,7,10,25 i onda 83. Kad su počeli očitavati 21, 27, koliko je i normalno za 5 ukućana. Čuo sam puno primera da su isto prošli ko ja,plati pa se žali,a neće da priznaju nikom da nas potkradaju…

OSTAVITE KOMENTAR