Nastavlja se spor Vlade Divca i Vojina Đorđevića

Nekada jedna voda, danas dve sudbine: „Laruči“ Vlade Divca je u stečaju, a „Voda Voda“ Vojina Đorđevića sprema se za američko tržište. Sudskom sporu između njih dvojice, međutim, ne vidi se kraj.

vojin djordjevic

Stara fabrika „Voda Voda“, pre 10 godina investicija teška 10 miliona evra, danas je napušteni objekat zarastao u korov. Osnovao ju je Vojin Đorđević i subotička kompanija „Si end Si“ da bi dve godine kasnije, kroz dokapitalizaciju, sklopio partnerstvo sa Vladem Divcem. Međutim, umesto udela od oko 30 odsto, slavni košarkaš se u APR-u upisao kao stopostotni vlasnik. Upis vlasništva od tada je predmet sudskog spora.

Trpeo sam mnoge nepravde, a verujem da je spor bio nepotreban i za Divca i za mene. Sve je moglo drugačije i bolje da se završi Vojin Đorđević, biznismen

– Bilo je i ima više sporova, neki i pred sudovima u Sloveniji i Hrvatskoj. U Hrvatskoj ulazi u četvrtu godinu i ne vidim mu kraja. Nakon upisivanja vlasništva i promene imena u „Laruči“, opremu koju smo mi platili 6,5 miliona evra, oni su prodali za 11 puta niži iznos, za 550.000 evra. Trpeo sam mnoge nepravde, a verujem da je spor bio nepotreban i za Divca i za mene. Sve je moglo drugačije i bolje da se završi – priča za „Blic“ Đorđević.

On se izvukao iz problema i uz staru fabriku montirao novu liniju i obnovio proizvodnju „voda vode“, koja je njegov brend.

– U ovom trenutku proizvodnja radi u dve smene, a „Voda Voda“ se izvozi u Koreju, Honkong i zemlje našeg regiona. Pošto smo nedavno dobili prestižni NSF sertifikat koji nam obezbeđuje nesmetano prisustvo na američkom tržištu, planiramo i izvoz u Severnu Ameriku – kaže Đorđević.

Račun u blokadi 1.096 dana

Katanac na vodu „Laruči“ stavljen je pre tri godine, kada je 50 radnika poslato na kolektivni odmor, a neslavna saga je završena stečajem koji je otvorio Privredni sud. Račun Divčeve fabrike bio je u blokadi 1.096 dana.

 

BLICKOMENTARI

 1. Rom kaže:

  Jadan vojin 🙁 vladeta mu ukro vlasnistvo. I i dalje mu ne vracaju. Ipak je vladeta iznad zakona izgleda ako je tako kako kaze ojin

 2. Pravdoljub .. kaže:

  Đorđeviću. Gde su otpremnine za radnike koje si izbacio na ulicu 2009-te? Gde je destilerija iz „PODRUM PALIĆ“-a? Gde su deonice iz 1994-e godine? Što i dan danas zapošljavaš gospođu od sedamdeset i jedne godine koja je obmanula sve penzionere i većinu radnika te isti nisu dobili dinara otpremnina. Đorđeviću uništio si brendove:Pelinkovac,sila sok,đus,marmelade. Đorđeviću nisi u pravu, niti tvoj podmićeni sindikat koji je iznosio neistine da bi obmanuo radnike i da bi ti prošao bez tužbe.

 3. Djuka kaže:

  nekako mi nije zao ni jednog ni drugog.
  duguju milione a na slobodi su. bolje im je da cute i uzivaju u zemlji bezakonja.

 4. Aleksa kaže:

  @Djuka
  Pa lako je njima, oni su „biznismeni“ kako pise Blic. Nisam ljubitelj alkohola, ali u vitrini i sada cuvam flasu Suboticankinog Pelinkovca za posebne goste. Takav brend unistiti je prava majstorija. I jos jedno pitanje – iz koje se slavine toci „Voda Voda“?

 5. Pajo kaže:

  Pa toliko je jadan da mu je i gradska voda u kuci u ukojoj zivi izkljucena zbog duga!

 6. stormwatch kaže:

  HHahahahahahaahha, ovo je smejurija bez presedana. Voja, najzaduzeniji bizmismen na kugli Suboticko-Srpskoj tuzi nekog za neki dug…HAHAHAAHHAAHAHAAHHA

 7. Lenin kaže:

  I obojica klopaju za sva tri obroka hlebac sa mašću?!

 8. Mister No kaže:

  Nemam ništa protiv gospodina Đorđevića ali priča se po čaršiji da je Vojin zaduženiji od Grčke . Kažu da je oduvek imao smisla za biznis ali da se ne bi obogatio da je redovno plaćao carinu, radnike itd. Nitko ništa ne zna , krhko je znanje.

 9. Mare kaže:

  Sto se ovde Djordjevic oslovljava sa gospodinom kad je obican lopov? Svi u gradu znaju kako je stekao to sto ima i sad se oni pravi postenim biznismenom. Da je ovo uredjena zemlja, gde vlada zakon, taj covek sa celom svojom okolinom bi odavno bio iza resetaka. Ziveo Divac sto mu spakovao.

 10. Pravdoljub .. kaže:

  @MARE,prave reči,bravo čestitam. Dvanaest godina je radnicima za platu davao „Rodić“ bonove. Radnici nisu smeli pitati ni kada će plata a kamoli regres ili slično. Na Paliću je imao svog „supervizora“ koji je samo šetao po firmi ,merkao i fotografisao svaki komad metala koji je zatim nestajao kao i 17-est tona teška bakarna destilerija. Električar koji je nesretnim slučajem poginuo na Paliću, upavši u bazen od 4 metra zbog improvizovane ograde,kada ga je odgurnula mašina koju su montirali zarad nekih Vojinih „ambicija“. Sin mu je nožem izbo dečka samo zato što je progovorio Mađarski, sin mu je upao u stan penzionisanog policajca iznad „lipe“. Čuveni sin željezničara iz Medveđe kog je u naše krajeve tačnije u Tavankut doveo ujak u to vreme milicioner, koji je kao dobar čovek sažalio se na sestru i muža joj sa malom decom. Ništa dobro nije učinio osim što je bez sredstava za život u saradnji sa bivšim rukovodiocima „SUBOTIČANKE“ ostavio ljude bez:posla ,otpremnina,deonica. Niko nije zaboravio ni njega niti njegove verne saradnike.

 11. zorandjala kaže:

  Ja bih to pogledao sa druge strane mada se u vecini slazem sa vama.Na koji nacin je Divac kao predsednik KK saveza dosao do te imovine?Dali pamtite jos da smo Divcu donirali silne pare za zbrinjavanje izbeglica .gde su sada te pare i izbeglice kojima je Dovac kupio kuce?I jos milion gde zasto kada je Divac u pitanju.

 12. De la Croix kaže:

  Zorane, niste dali dobar primer u ovom slučaju. Vrhunski sportisti su retki ljudi u ovoj zemlji koji su svoj kapital stekli pošteno i u znoju lica svog. Oni koji su rešili da ga ulože u svoju zemlju, ušli su u veliki rizik jer su okruženi gangsterima. Divčeva sportska karijera je svima poznata da to ne ponavljam a rad fondacije se sigurno uvek može proveriti. To što o njenom radu ne pričaju svakih sat vremena na vestima Pink TV, to ne znači da su te pare zloupotrebljene.
  A kakva je bila karijera Đorđevića dok je Divac bio zvezda LA Lejkersa ?
  Evo malo o tome: http://www.gradsubotica.co.rs/braca-dordevic-rani-radovi/

 13. vodeni zeka kaže:

  ja sam jedan od Divčevih radnika koji je isteran kao pseto na ulicu i samo mi znamo kakav je on biznismen .Svaka čast kao sportisti

OSTAVITE KOMENTAR