NESREĆA NA BIKOVU: Srušila se letelica, jedna osoba poginula!

U blizini aerodroma Bikovo kod Subotice jedna osoba poginula je jutros u padu letilice „zmaj“ na obližnju njivu.

Srđan Džoganović (39) iz Bajše kod Bačke Topole poginuo je u padu „zmaja“ na njivu u blizini aerodroma Bikovo kod Subotice.

To je za RTS potvrdio predsednik aero-kluba Milan Radojčin.

Nesreća se dogodila pod, za sada, nerazjašnjenim okolnostima. Motorni zmaj je poleteo u 6:30 časova sa aerodroma Bikovo i srušio se tri minuta kasnije.

U toku je uviđaj.

Aerodrom Bikovo nalazi se šest kilometara jugoistočno od Subotice. Aerodrom se koristi za sportsko-školsko i trenažno letenje aviona i jedrilica, kao i skokove padobranaca.KOMENTARI

 1. croat kaže:

  Da nije vlasnik malog privatnog aerodroma malo dalje zapadno od Bikova koji obicno zuji u tom reonu?

 2. pista kaže:

  Siroko mu plavo nebo….. a na tom aerodromu neka se zamisle samo malo, da stave prst na celo….
  „….Kako Tango Six takođe saznaje, na Bikovu je bilo bazirano više motornih zmajeva. Lokalna zajednica pilota motornih zmajeva, iako začetnici ove vrste letenja u Srbiji, nije imala registrovani centar za obuku ultra-lakih letelica…“ https://tangosix.rs/2018/30/08/poslednja-vest-zmajar-poginuo-prilikom-drugog-samostalnog-leta-na-bikovu-pored-subotice/

 3. M.S. kaže:

  Na tom aerodromu je rasulo.
  Ovaj isti predsednik Milan Radojčin, godinama, ali godinama unazad toleriše letenje neregistrovanih zmajeva, držanje obuka za letenje zmajem bez ikakve licence ili dozvole.
  Zašto nije zabranio neovlašteno letenje? Zašto nadležnima nije podneo prijavu? Ko drži te obuke? Kako da se kvalitet obuke kontroliše ako nadležni ni ne znaju da se te obuke održavaju i nisu ih odobrili?
  Letelo se pred njim. Nije istina da nije znao i da nije video šta se radi !

 4. saša kaže:

  @M.S.
  Mišo ti li si?

 5. Bojan kaže:

  @M.S. šha si more zapenio ko je odgovoran i kakva je uprava aerokluba ?! Ako te sada u ovom slučaju to toliko žulja ajde onda vidi i ko je bio ta famozna „uprava“ i ko je vršio funkciju odgovorne osobe za letačke aktivnosti na aerodromu tj. rukovodilac letenja i u svim onim ranijim udesima u kojima je bilo poginulih ! Neka se RETROAKTIVNO ispita ko je odgovoran za smrt ne malog broja članova aerokluba jer NIKADA NIKO nije odgovarao za udese ! Eto, recimo, ko je odgovoran za pogibiju Jose Tumbasa čija je udovica pokrenula i sudski postupak pa opet nikom nije zafalila ni dlaka sa glave i sve se radilo dalje po starom.

 6. inspektor kaže:

  Eeeee..nekada je i tamo postala dispciplina i red…a sad samo da se uzme lova od pocetnika i napune dzepovi instruktora..a za bezbednost manje vise..zalosno..i za inspekcijske organe..

 7. SV. Djordje kaže:

  Kako ste krenuli na kraju cu ja biti kriv jer moram ubijati zmajeve

OSTAVITE KOMENTAR