Neuspela licitacija apartmana „Palvila”

Dugovi „Palvil investa” veći od procenjene vrednosti prvog apartmanskog naselja na Paliću

Procena stečajnog upravnika Bogdana Zagorca da postoji veliko interesovanje za kupovinu 46 apartmana u okviru apartmanskog naselja „Palvil” nije se obistinila. Za licitaciju zakazanu u restoranu „Palvila” nije se pojavio nijedan potencijalni kupac.

Cena apartmana bila je od 1,7 do pet miliona dinara, koliko je bila i procenjena njihova vrednost, dok je najviša cena data za restoran u visini od 21,9 miliona dinara. Tako je propao još jedan pokušaj prodaje apartmana u vlasništvu preduzeća „Palvil invest” koje poveriocima duguje oko 429 miliona dinara, dok je njegova vrednost procenjena na 279,9 miliona dinara.

Preduzeće „Palvil invest” otišlo je u stečaj početkom prošle godine, koji su pokrenula fizička lica nakon što im nisu isporučeni apartmani plaćeni 20.000 evra. Tokom stečaja utvrđeno je da objekat „Palvil”, tačnije njegove četiri lamele nisu uknjižene, da nema upotrebnu dozvolu, ali i da postoji čitav niz kupaca koji poseduju dokaze o kupovini, ali nisu upisani kao vlasnici.

Pri tome, veći deo objekta je pod hipotekom „Heta ril estejta”, koji je nedavno promenio ime u „Prodžekt van” i potražuje 3,3 miliona evra. Zbog ovog duga „Heta ril estejt” je i pre stečaja pokušavala da proda apartmane u „Palvilu” posredstvom sudskog izvršitelja.

U slučaju ove neuspele licitacije, hipotekarni poverilac tražio je prodaju „Palvila” kao celine, smatrajući da tako ima više šanse da nađe kupca, međutim, stečajni upravnik smatrao je da se prodajom pojedinačnih apartmana može postići veća konkurentnost i viša cena. Takođe je u odgovoru sudu naveo da je po objavljivanju oglasa o licitaciji imao pozitivnu reakciju zainteresovanih. Ipak, na kraju niko nije otkupio prodajnu dokumentaciju.

„Palvil” je prvo i najveće apartmansko naselje na Paliću izgrađeno 2010. godine a kako su tada u razgovoru za „Politiku” rekli investitori Goran Mišković i Zoran Vojnić Tunić, namera im je bila da izgrade apartmane za biznis klasu. Preduzeće „Palvil inest” poslovalo je samo do 2014. godine a nakon toga poslovne godine u završnim računima zaključivali su sa nulom.

 

PolitikaKOMENTARI

 1. kulak kaže:

  Ima tu i crkvenih novaca?

 2. afet kaže:

  idemoooo drugi krug pada cena idemoooo ceka se treci krug

 3. punisher kaže:

  Gledajte deco i ucite kako se prave pare od nicega

 4. gligorije kaže:

  kako , kazi nam?

 5. Schumi kaže:

  Sabani…

 6. Pera kaže:

  Ide neko u zatvor zbog ovoga?

 7. matori kaže:

  Gde su sada taj Mišković i Vojnić Tunić?

 8. Joška kaže:

  Kako je ovo završilo?Da li neko zna?I šta je s akterima?Gde su i ko stoji iza njih?

OSTAVITE KOMENTAR