Nevladine organizacije u obilasku Regionalne deponije

Predstavnici Regionalne deponije organizovali su obilazak deponije za nevladine organizacije sa kojima imaju potpisan Memorandum o saradnji, kako bi im približili sistem, ali i razjasnili sve eventualne nedoumice, te dogovorili buduću saradnju.

Kakav će biti tok otpada na Regionalnoj deponiji – od toga gde će ulaziti, kako će funkcionisati linija za separaciju, kompostilište, samo telo deponije, kako će izgledati tehnologija za prečišćavanje procednih voda, kao i baklja za deponijski gas – sve je to prezentovano predstavnicima 15 nevladinih organizacija, budući da se, kako ističu iz Regionalne deponije, približava početak rada, u kom će organizacije civilnog društva imati značajnu ulogu.

Za Bjanku Čuturilo iz CEKOR-a, Regionalna deponija je proces koji će doneti dobrobit kako za životnu sredinu, tako i za same građane, a njihova uloga je upravo u edukaciji i podizanju svesti građana.

Obilazak Regionalne deponije završen je diskusijom na temu buduće saradnje. Međutim, kada će sistem i zaživeti u praksi, još uvek nije poznato.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Istina... kaže:

  Subotica, Vojvodina i Srbija, velika deponija Evrope. Tamo završava sav otpad: vozila, audio i tv tehnika, računari, bela tehnika, garderoba, hrana, lekovi… i, naravno, društveni otpad. To je „napredno“, to je „nikada kao do sada“, to je „Bolje sutra“. Time vladaju razni „doktori“, „magistri“ i „masteri“ kur*evih nauka. „Odbrana“ teritorije i resursa poseban je „uspeh“.

 2. Prirodno sasvim..... kaže:

  Subotica nikad nije bila prljavija… naravno ko bi drugi za to bio kriv nego covek kao najpametnije i najrazumnije bice na ovoj planeti. A da ne spominjem ostali deo nase zemlje. Emisija “ Sasvim prirodno“ Jovana Memedovica u jednoj od epizoda prikazuje reku Drinu i koje sve ona “ čari “ poseduje…tuga, cemer i jad… primer koliko smo kao narod primitivni i koliko nas priroda ne interesuje….jer covek ima vecih briga od toga da razmislja gde da baci opusak, papiric ili plasticnu flasu, a o vecim stvarima poput bele tehnike i tome slicno da i ne govorim…niko nam prirodu nece sacuvati ako je sami ne sacuvamo…

 3. Megille kaže:

  @ Istina : U Subotici kvart oko poznate ‘ Žute kuće’ pretvara se u bastion mađarskih interesa…mala cena od strane vladajućih što su ih izbornim inžinjeringom ‘Pastorovi SVM ustoličili na vlasti u Subotici-prava ‘odbrana’ teritorije na uštrb ostalih naroda u multikulturnoj Subotici…Deponija Europe ? Nije ništa novo sve je to deo ‘tranzicije’ ,što duže traje više novaca se ‘izvuče’ iz tih država. Opljačkaju se resursi ,kapital se preliva u Europu -najviše čitaj Nemačku…Da Nemačka oberučke prima nazad za repromaterijal od svojih proizvoda ali samo razvrstani otpad-sirovinu bez kanceregenog materijala ( razne plastike ,izolacione komponente ,gumeni otpadi itd) Svi ti dijelovi ostaju u državi -samo ovih dana u pozajmištu zemlje u Bačkim vinogradima nadomak voćnjaka i poznatih zasada vinove loze ,poznatih novih ‘turbo’ vinara zatrpavaju se tone i tone tog otpada pod sloganom da se ‘uništavaju’ divlje deponije. A kvalitet voće i povće ,vina i ostalih prerađevina – ‘domaće je domaće’ Malo morgen bre..

 4. stormwatch kaže:

  Hahahahah…znao sam da ce biti kriv Zapad, Nemacka, Shorosh, Bilderberg i Masoni zato sto ste vi prljavi, neuredni i ne poznajete red…vozis se autoputem po Srbiji i umesto prirodnih lepota non-stop gledash divlje deponije, razbacano djubre i haos…. posebno stotine takvih divnih umotvorina u beogradu i oko njega….strani turisti nisu bas jako odusevljeni kada vide takvo shto, ne interesuju svakog splavovi, kurabe i vutra… Sto se tice vasih komsija Hrvata, tu su 1000 godina ispred Srbije. Jos 2003 je sortiranje stakla po boji i ostalog otpada bilo disciplinovano uradjeno….cik probajte objasniti kako je sortiranje smeca u Srbiji bitna stvar u procesu reciklaze….nikog necete ubediti, ali batine mozhete uvek dobiti….koliko moras biti nesretnik pa da za svoju mizeriju nekulture i prljavstine krivis drugog?

 5. Istina kaže:

  @Agentura…

  … uporno krije istinu da ona preko svojih marioneta upravlja državama. Tako antisistemom Srbija po njihovom nalogu kontraproduktivno, devastitorski, destruktivno upravljaju od njih postavljenje poltrončine koje od toga imaju ličnu korist. Oni uklanjaju svakog ko radi ili želi da radi ispravno, na jedini mogući način koji obezbeđuje prosperitet. Hoćete banalni primer? U jednom gradiću je jedan stanovnik samoinicijativno očistio rečicu punu raznog đubreta. Za to je bio procesuiran u nekoliko sudskih postupaka i novčano kažnjen za „narušavanje prirodne sredine“ sa ukupno oko milion dinara. Na šta to ukazuje? Da je kažnjivo raditi ispravno i obratno.

  Kada jednim antisistemom vlada đubre on ne može da stvara antiđubre nego samo đubre. To je sasvim logično, ali Agentura svaku logiku, razum, smislenost, tačnost, dokazivost… Istinu sa velikim slovom I silom potire.

  Ajnštajn je rekao da sve prirodno može da se dokaže matematikom, a ono što ne može nije prirodno, da je to neprirodno i neodrživo. Upravo je antisistem Srbija nametnut spolja neodrživ jer je neprirodan, nelogičan, nerazuman, nesmislen, netačan, ali Agentura ne želi da se znaju stvarni krivci za to. Oni sami. Zaboga, ideologija „Viša rasa“ je trajna.

 6. stormwatch kaže:

  @mali shizoidni nazi multinik shovinista

  Nema problema spolja, problem ste upravo vi iznutra koji za svoju mizeriju krivite svakog spolja jer ste nesposobni i nedovoljno evoluirani i dan danas da napravite nesto kako treba iznutra.

OSTAVITE KOMENTAR