Nezadovoljstvo zbog besplatnih zdravstvenih pregleda

Više žena je sa nezadovoljno ginekološkim pregledom prilkom poslednje akcije besplatnih zdravstvenih pregleda – piše Magyar szo.

Svi su mislili da će se uraditi i Papanikolau test, međutim urađen je samo opšti ginekološki pregled. Na to pitanje je Dr Puškar, direktor subotičke bolnice, odgovorio da lekari nisu propustili da urade ni jedan neophodan pregled. Sve su radili u skladu sa doktorskom etikom. Pacijente prvo pregledaju, porazgovaraju sa njima, i ako stručno lice proceni da je potrebno uraditi i ginekološki ultrazvuk ili Papanikolau test, tada se i to odradi. Ne možemo kod svakoga svaki pregled uraditi samo zato što ta osoba to želi. Lekar odlučuje koji pregled kod koga treba uraditi- rekao je Dr Puškar.

Subotička bolnica se u nedelju po šesti put uključila u projekat ministarstva zdravlja.

 

Magyar szoKOMENTARI

 1. avet kaže:

  Dobro je sve to dok ove preglede vrše pravi lekari ginekolozi, a ne priučeni vodovodari ili moleri koji se upravo nalaze na radu u bolnici.

 2. El Hakim kaže:

  Dodje jedna bakica kod lekara. Doktore molim vas jel mozete da mi uradite EKG? Mogu, kaze doktor, i pita a zasto vam treba? Jako mi treba, jer kada ste mi prosli put uradili EKG odmah mi je bilo bolje i jako sam se dobro osecala.

 3. Ime kaže:

  Kako nešto što svi plaćamo može da bude besplatno? Ko to plaća doktore da rade bezvezne preglede van radnog vremena? Opet mi. Dakle, em je na brzaka, em nije besplatno . Uvukli naprednjaci jadan svet u svoju večitu i nikad prekinutu predizbornu kampanju. Ništa drugo. Jadno.

 4. AndroidUser kaže:

  gordana

 5. rax kaže:

  ovi napredni ginekolozi u subotici mora da su vidoviti, papanicolau je preventivan test svakako, a cancer nikada ne boli, sta su onda gledali uopste ginekolozi. tuga sta rade polupismeni politicari sa narodom i svi cute. citam na naprednom su-portalu, da se ulaganja u suboticu nastavljaju zbog dobre saradnje izmedju su i pokrajine. ne ulaze se u suboticu, zato jer placamo poreze i privredjujemo, vec zato sto se novosadski dodjosi bas dobro slazu sa subotickim dodjosima. nekada mislim da je ovo prirodna selekcija, narod koji nije sposoban da se izbori za svoje dobro i ne mora da postoji, to se upravo dogadja u srbiji ili bar u subotici.

 6. Zalost.. kaže:

  Ha..ha..ha.. E tugo..Jadni ste i bedni..Ne mozete uraditi osnovni test zato sto ta osoba to zeli a inace trubite non stop da se taj test radi i preporucuje najmanje jednom godisnje!Sta ste vi utvrdjivali,da li zenama slucajno nije porastao treci jajnik ili mozda jos jedna materica?

 7. Brineta kaže:

  Ginekoloski pregled bez ultrazvucnog pregleda i papa testa moze da se obavlja i putem gledanja u pasulj i za to nisu potrebni lekari. Ovo je stvarno presmesno! A direktor dodjos jos i brani. Ha ha ha!

 8. ana kaže:

  Boze oprosti ovim ‘stucnjacima ‘ne znaju sta rade

 9. Anonimni kaže:

  Vaš komentar

OSTAVITE KOMENTAR