Nikad kraja javašluku napredne gradske vlasti !

Već mesecima traje raskopavanje Subotice s namerom uvođenja optičkih kablova koji će omogućiti brži internet i bolji prijem tv kanala. Za sada su ove poslove dobijali SBB iz Beograda, SAT- TRAKT iz BačkeTopole i Telekom i izvodili radove na raskopavanju grada.

Uvođenje optičke instalacije u grad Suboticu moralo je biti sprovedeno putem tendera i uslovljeno postavljanjem infrastrukture u svim mesnim zajednicama, da svim građanima ravnopravno bude dostupna ova usluga, a da oni mogu sami po sopstvenoj volji da odlučuju kojeg će provajdera angažovati.

Nadzor radova koji je postavljen od strane Grada dužan je da prati da se instalacije prilikom kopanja ne oštete, a ako se to i dogodi, da naloži izvođaču da otkloni štetu o svom trošku, ali niko se u praksi time ne bavi. Na nekoliko lokacija je bilo neophodno obustaviti radove i zahtevati da se sve u najkraćem roku izvede po pravilima struke. Na mnoge primedbe građana odgovorni se i ne obaziru.

Nažalost, ovo je samo deo problema u Subotici, jer nameće se pitanje da li će građani u svakoj mesnoj zajednici imati istu ponudu provajdera? Da li će neki građani imati mogućnost da prate samo SBB , neki samo SAT- TRAKT,a treći samoTelekom?

Gradska vlast je bila dužna da raspiše tender za izvođenje radova postavljanja zaštitinih cevi i razvodnih ormara. Na tako jednom urađenu instalaciju provajderi bi samo uvlačili svoje kablove u već postavljene cevi, predviđene za ovu namenu i svi bi u iste razvodne ormare spajali svoje optičke kablove. Raskopavao  bi se samo deo do ulaska u dvorišta korisnika. Izbeglo bi se da se svaki sledeći provajder koji se pojavi opet razori Suboticu, ometa normalno funkcionisanje grada i ugrožava funkcionisanje svakodnevnog života Subotičana. Grad je naružen nestručno zakrpljenim trotoarima, koji su neravni usled neravnomernog sleganja zemljišta i bezobrazno neprofesionalnog betoniranja nakon raskopavanja.

Dveri Subotice smatraju da mora biti odgovornosti u izvođenju bilo kakvog javnog posla pa i ovog koji se tiče postavljanja optičkih kablova. Još nije kasno da se instalacije koje nisu urađene urade prema predlogu Dveri. Da li će se to i ostvariti najviše zavisi od toga da li je vlast odgovorna i radi u interesu građana ili u interesu privatnih provajdera. Ako se pojavi još neki provajder opet kreće raskopavanje , presecanja instalacije struje , telefona, vode i nikad kraja javašluku.

Dveri Subotice će neumorno ukazivati na skandalozan odnos gradskih moćnika prema imovini Subotičana i podsećati na jednostavna, adekvatna i štedljiva rešenja za bolji život i lepši grad.KOMENTARI

 1. Građanin kaže:

  Vi ste iz DVERI jedini koji ukazujete na probleme, međutim mi obični građani nemamo snage da se izborimo sa bandom te Vas molimo pomozite nam ako ništa barem nekim slobodnim medijom poput ovoga ili besplatnom pravnom pomoći.

 2. SISTEM TE LAZE, NEVERUJ STA TI KAZE kaže:

  @Građanin
  Ma pazi da nece ko i do sada, samo pisu saopstenja,a kad treba nesto uraditi iliodraditi nema ih ni od korova ili ti sto narod kaze….kera laje ,a karavani prolaze…

 3. Ime kaže:

  @SISTEM TE LAZE, NEVERUJ STA TI KAZE
  Ajde reci šta da rade oni koji nisu u vlasti? Da uzmu motke pa tuku ove što nam kroje sudbinu? Ne ide. Saopštenja pročitam. Kada bude sledeće glasanje pomoći će nam da se odlučimo. Posle ove pustoši koju nazadnjaci ostavljaju za sobom, neće biti teško odlučiti .

 4. tarabetina kaže:

  blato je normalno zasto sve da se resi jednim kopanjem kad moze svake godine vise puta ……

 5. XXX kaže:

  I vi bi bili isti da dodjete na vlast. Problem je složeniji od obične promene vlasti.

 6. oki kaže:

  Lupetanje, SBB kopa o sopstvenom trošku.
  I na ovaj način grad ne troši budžetske pare.
  Čak i kad bi se krenulo u realizaciju, mnogi bi opet hteli u sopstvenoj režiji da postave kablove da bi se zaštitili od smetnji i krađa.

 7. Bradati Anonimus kaže:

  Uopšte me ne čudi što tako aljkavo zatrpavaju. Ceo grad je sve više zapušten, javne zgrade se ne održavaju, sve propada polako tako da ne primećujemo dok ne pogledamo slike iz grada od pre desetak godina.
  Kad čovek vidi industrijsku zonu mali Bajmok, rekao bi dao je ovo neki bogat grad. A grad se ofucao kao da je ratno stanje. Recimo Sombor gde je mrtva privreda, preporodio se zadnjih godina što se tiče izgleda grada. Nešto jako ne štima.

 8. u inat svima kaže:

  ..sat-trakt..Znaci temerinska grupa se polako uvlaci i u szabatku!!Bunford ocigledno ima zadatak da omasovi grupu u subotici!!

 9. moonshiner kaže:

  Svi komentari Dveri su zapravo Jencikini!!( maglai)To je po onoj …… da se Vlasi ne dosete !!

 10. adkersu kaže:

  Kakav gradonačelnik i klika koja vodi grad, takav je i grad. Nazdravlje!

 11. Podrska kaže:

  A kad ce nasi Suboticki oci ovako razmisljati ?

  Mali je naveo da će Skupština grada usvojiti propis po kojem će Grad biti zadužen za uređenje međublokovskog prostora u Novom Beogradu što će omogučhiti da se urede sve zelene površine i reši problem sa nedostatkom parking mesta u toj opštini. 

 12. Podrska kaže:

  A kad ce nasi Suboticki oci ovako razmisljati ?

  Beograd — Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na izgradnji nove Palilulske pijace, koji bi trebalo da budu završeni na proleće iduće godine.

 13. Megille kaže:

  Podrška Dveri -Subotica u svemu vam dajem za pravo. Jedino me čudi da zašto su građani prema vama sumnjičavi i ne smeju da kritikuju aktuelni Subotički vlast u bojama SNS i SVM -a .Zar su zaplašeni odmazdama ? Zar su svi postali pioni ‘retardirane’ europske politike koji isto podržava samo ‘retarde’ u svim državama te unije kao i u budičim državama koji čekaju na prijem u tu neprirodnu tvorevinu. Zato Dveri samo napred i ne dozvolite dalje uništavanje Subotice…

 14. SISTEM TE LAZE, NEVERUJ STA TI KAZE kaže:

  @ Ime
  ime moje postoje institucije za to, sto lepo npr ne podignu tuzbu u korist tih gradjana,plate i svog dzepa troskove i tako dbiju prave poene od njih. Sto se tice demagogije mozda pali kod tebe i ostalih,ali nema reci bez dela.Ovako i ti i ja mozemo pisati sta zelim..evo primer kad su svojevremeno posekli ona drva na Plaickom putu imali su registraciju kamiona koji je to odnosio mogli su podneti prijava ali nisu cutali su da se ne zamere svom mentoru i sponzoru

 15. pista kaže:

  Eeeee ne mere, ne ide to tek tako… partijski plen je podeljen: Sat-trakt gura SVM posto je backotopolska firma dobila ihahahaj para od, Orbana, prijatelja vlasnika vec pomenute firme, ovo ostalo forsiraju naprednjaci…. Tako da… mozemo se slikati i da jednog dana uzivamo u brzom internetu. E da… u ulici smo se vec dogovorili: kod nas nema vise kopanja-u protivnom dizemo ustanak i pravimo revoluciju…

 16. Radoslav kaže:

  Koliko indijanaca na jednom mestu, od autora saopstenja do poslednjeg komentatora pre mene. Kskve veze ima gradska vlast sa uvodjenjem kablovske? Svi ti operateri ispunjavaju zakonske uslove da dobiju dozvolu za izvodjenje radova. Nikonjih ne moze da spreci. Odvojeno podnose zahteve, pa ti ne mozes znati da li ce neko drugi i kada podneti jos jedan zahtev. Problem ostecenja kolovozne konstrukcije i nevracanja iste u prvobitno stanje je opet pitanje rada inspekcijskih sluzbi, a ne politike. Ne dajte da vam ispiraju mozak oni kojima je politika profesija. Samo nas zavadjaju ovakvim saopstenjima punim neistina.

 17. Dafina Milanovic kaže:

  Radosave sine,u pravu si Suboticka gradska vlast nema veze ama ni sacim u Subotici.Zato nas i raskopavaju ko kako i gde stigne vec 30 godina.

 18. bac Vranje kaže:

  Gradska vlast je dužna da raspiše tender za izvođenje radova postavljanja zaštitinih cevi i razvodnih ormara.
  Jer ovo ne zvuci da politika ima veze sa tim???

 19. Ceca kaže:

  Ne bih imala nista protiv raskopavanja, ali u svrhu uvođenja gradskog vodovoda i kanalizacije u delu ulice Jovana Mikića. U nekim stvarima se trudimo da pratimo trendove i tehnologiju 21. veka, a što nam po dvorištima smrde septičke jame nema veze. Tu smo još u srednjem veku. Strašno i sramotno.

 20. zis kaže:

  @SISTEM TE LAZE, NEVERUJ STA TI KAZE
  o kojim ti institucijama pričaš .jel čovek prijavio pa mu zapališe objekat kao opomenu . Alo bre shvatite da se fašizam uvuko i da nas sve smatraju nižom rasom ako nemaš partijsku knjižicu neke od vladajućih struktura . Svi vi koji svojim neizlaskom na izbore anezdovoljni ste dali legitimitet da se ovako ponašaju jer ste podlegli na njihovu mantru „SVI SU ISTI“ nisu i ne mogu biti al su vam usadili u psihu to da nema nikog ko voli svoj grad, zemlju ,narod nego su oni bogom dani za to. Jer vam nije dovoljno da vidite medijsku blokadu ,urušavanje skupštine a ako vam nije dovoljno da nam „premcednik nije još samo patrijarh onda stvarno imate problem i treba da se preispitate . Svako ko ukazije na probleme ,gomila kretena botova počinje salvu svakakvih uvreda nebili zaštitili sendvič i sokić koji dobijaju a da ne mora ništa da rade .Nije nama neprijatelj ni Murat ni Ivan ni Marko već ovaj parazitski sistem i svi oni koji grčeviti brane ovaj lopovluk a svi ostali su za njih fašisti izdajice. o ne znam šta još. pa zbog takvih govana pola subotice i Srbije odlazi napolje a možemo da budemo Japan U odnosu na evropu. prodajete glas za prašak,zejtin ili već ne znam šta vam daju jer su vas ubedili da se ništa ne može promeniti.Može samo prvo sebe promenite imajte malo ponosa i inata pa kad dođu izbori gospodo građani kaznite sve one koji su narušili ovaj grad. sve one koji su izneverili vaše poverenje ,sve one koji 30 godina se smenjuju i štite jedni druge od odgovornosti .Birajte nove ljude .pokažite im da niko nije nezamenljiv.Oterajte političku mafiju ,neke u istoriju a neke na robiju.Nisam član ni jedne stranke al mi je više puna ona stvar ovih koji govore da su svi isti i pozivaju na neizlaženje na izbore. Oružje nemamo za revoluciju ,nek naše oružje bude olovka i masovna izlaznost jer tu baš ne mogu da naprave matematiku . Mogu da računaju na svoje sigurne glasove ucenjenih i obespravljenih ali na masovni izlazak nezdovoljnih tu im ne pomažu nikakve kalkulacije .

 21. svašta kaže:

  @Radoslav Ti se praviš blesav ili si stvarno takav ako misliš da politička vrhuška ne aminuje bilo kakve radove .Čim neko iznosi istinu onda zamajava jer je političar. Eto ja nisam političar i hoću kao građanin koji plaća porez da prekinu sa nameštanjem poslova ,sa nezakinitim trošenjem novca itd itd. Hoću slobodnu Srbiju i Suboticu i da nam primer budu pošteni i učeni ljudi i iste takve na funkcijama a ne keramičari deterteri .šoferi i vlasnici pečenjara. Jedno nagradno pitanje za Botove — JEL ZNA NEKO GDE NAM JE PREMCEDNIK SLUŽIO VOJSKU. nek se javi neko iz njegove klase.

 22. Bradati Anonimus kaže:

  Šta je sa posečenim drvoredom na Paliću? Da li bila istraga ili je zataškano? Ili ne sme da se pita?

 23. bac Vranje kaže:

  @ zis
  nije problem neukazivanje na probleme vec ukazivanje na probleme iz fotelje i soliti pamet,a ne preduzimati nista.To je problem puka demagogija!! Ja sam naveo primer da vidim da li sem te demagogije ima i dela i kao sto vidis nema, samo prazne price,kera laje,karavani prolaze…a dela????

 24. zis kaže:

  @bac Vranje
  Neko ko nije na vlasti a ni u skupštini grada drugačiju mogućnost ni nema sem saopštenjima da upozorava građane. Čisto sumnjam da bi se građani zbog zauzetosti i odazvali nekom protestu na poziv bilo koje stranke (normalno tu ne račznam botove) zbog bahatosti vlasti i zavlačenje ruku u džepove gde su sad već došli do čarapa kolko su ih duboko gurnuli problem je u nama jer smo izgubili poverenje u svakog jer su nas toliko puta „preveslali. .kako reče onaj glumac „NIJE ON KRIV MI SMO GOVNA“.

 25. bac Vranje kaže:

  @ zis
  ima i te kako eto vam naveo sam primer podnesu gradjansku prijavu protiv doticnog ,to moze svako ko zeli,za to ne trebas biti u vlasti nigde ,samo treba volje, nista drugo.

 26. zis kaže:

  @bac Vranje
  izvinte al ste malo naivni .
  Sistem nije napravljen da građanin izdejstvuje pravdu već da PBM nekažnjeno radi šta hoće . Lepo sam napisao gore a čini mi se i da je odbornik koji je prijavio i slikao seču drvoreda pa se kao zapalio objekat. Narod nema poverenja u institucije više i bojim se da će početi da sam sprovodi pravdu.Mislite da se anonimno može podneti prijava protiv nekog ,smešno pa za manje od 3 minuta bi se saznalo ko je podneo prijavu jer su povezani ko crevca.

OSTAVITE KOMENTAR