Niko ne zna ko je postavio pogrešni putokaz

U Direkciji za izgradnju grada za „Politiku” kažu da im se niko nije obratio za dobijanje dozvole da postavi znak, a ovi putokazi su uredno zabetonirani na nekoliko mesta u gradu. I u preduzeću „Palić Ludaš” bili su zatečeni kada su na obali jezera, u visini nekadašnje Meteorološke stanice ugledali ovaj znak poboden u podlogu. S obzirom da se radi o zaštićenom parku prirode, niko nije imao pravo da postavlja bilo kakve putokaze bez njihove saglasnosti, bez poštovanja uslova propisanih u zoni zaštite prirode, bez uslova Direkcije za izgradnju, kao i stava Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture. U narednih mesec dana „Palić Ludaš” pokušaće da pronađe ko je postavio putokaz i tražiti da ga ukloni. Ukoliko se to ne dogodi, preduzeće će podneti prijavu.

putokaz

Očigledno je da je postavljen na pogrešnom mestu i da je po kilometraži koju pokazuje u stvari trebalo da bude postavljen na putu od granice ka Subotici.

Ovaj znak upućuje pre svega bicikliste jer je postavljen kao signalizacija u okviru panevropske mreže biciklističkih staza, pod brojem 13 koja obuhvata staze pod nazivom „Trasa gvozdene zavese” a duga je 10.400 kilometara i prolazi kroz 20 zemalja. To je podatak koji se može naći na stranici „jurovelo” (EuroVelo.com), međutim nije poznato ko je četiri ovakva saobraćajna znaka postavio u centru grada, i jedan na Paliću.

 

POLITIKAKOMENTARI

 1. De la Croix kaže:

  Ovakva signilazicija i putokazi više se prave kao neki štos nego što stvarno imaju značaj. U vreme interneta, navigacije, streetview-a, satelitskih snimaka, mobilnih uređaja i kakvih sve ne čuda, ovo je sasvim suvišno a napravljeno je bezbroj raznih znakova plus bilbordi i reklame.
  Danas kad neko putuje kroz neku zemlju ili pokrajinu, prvo se informiše na internetu gde ima provereno dobar smeštaj, restorani i ostalo što ga zanima, npr vinski podrumi ako je ljubitelj vina. Ne treba mu postavljati na autoputu dok šiba 180 na sat ništa drugo nego gde je skretanje za Suboticu i Palić.

 2. Julius Meinl kaže:

  To je tako kod nas. Radi ko sta hoce.

 3. rax kaže:

  boze sacuvaj ovaj grad!, cuj, niko ne zna ko postavlja table! svasta, u ovoj drzavi je totalna ludnica. ko moze u sred grada da postavlja table, a da nema dogovor i dozvolu za to? bolje da nisu nista rekli ili preuzeli odgovornost na sebe, jer ovo je gore od svega, da niko u gradu ne zna ko postavlja znake po gradu i okolini, dajte odkaz svi redom!

 4. Veseli repic kaže:

  Svima otkaze pa kad saznaju neka se jave!

 5. Cicko kaže:

  Svrbija, sce je moguće!

 6. Pajo kaže:

  Pitajte Preduzece Graditelj! Oni su ga postavljali!

 7. Anonimni kaže:

  video sam pre koji dan momke kako su izasli iz kamioneta somborskih tablica i za kratko vreme postavili agregat za struju te uradili posao relativno brzo,ali ipak uz pravljenje postene guzve u saobracaju kod bioskopa Jadran.

 8. Pajo kaže:

  Jedu od njih su postavili na bas na trasu gradskog vodovoda i posto je temelj 60 centi verovatno je dospeo beton ma cev te ako neko vozili pokupi tablu ode cev i steta oko 200000 dinara! Bravo! Vec i sleganje moze ostetiti vod!

 9. Todor kaže:

  Zauzeti su izbornom trkom, to je sad najvaznije!

 10. Prozivka kaže:

  Ne brinite, sad će se direktor Blau P. izviniti!

 11. Moje ime kaže:

  Budibogsnama! Ovaj grad je je van kontrole. Po hitno sve smeniti na izborima! Sad imamo priliku. Pamet u glavu i olovku u ruke.

 12. stormwatch kaže:

  Predivno. Niko ne zna ko je postavio znak…tako to biva kada se jedu botovski sendvici sa serumom zaborava….

 13. Pravdoljub kaže:

  Šta od nadležnih institucija može očekivati neki građanin koji živi izvan grada,kada se ovde u samom centru kroz prozor gradske kuće gde je i gradska uprava može videti golim okom sve,ceo korzo. I ostale „uprave“ su tu, na korak ovamo ili onamo i opet ništa. Ko zna možda sutra neko postavi takvu tablu i na ulasku u neku od ovih (ne)nadležnih institucija. Zanimljivo,niko ništa video i niko ništa ne čuje. Zato aj’ čujte, zatvorite oči jer neću platiti porez, niste zaslužili deo moga novca jer neradite svoj posao,neradite Vi koji treba da pomno pratite sva dešavanja i Vi koji zarad reda u gradu primate plate,plate primate za posao koji neradite . Ko neradi taj netreba ni da jede,ko radi pa pogreši jednom sledi mu opomena i to ste već dobili masu puta od onih koji Vam i daju platu ,od naroda. E sada već puno grešite jer neradite ništa, samim tim ste Vi dužni narodu.

 14. S&S kaže:

  Nezna se koje naručilac posla. Nezna se koje posao izvršio. Uostalom šta je ovde nejasno (zar nekog iznenadjuje). Tako na vode Grad, a tako vode i državu.

OSTAVITE KOMENTAR