Njilaš obišao OŠ Majšanski put u Subotici

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, posetio je Osnovnu školu „Majšanski put” u Subotici, kojoj je preko konkursa Sekretarijata dodeljeno skoro tri i po miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije i adaptaciju objekta.

Direktorka škole Beata Bognar je istakla da je zahvaljujući tim sredstvima, u januaru završena prva faza zamene stolarije u ovoj obrazovnoj ustanovi, što je i jedna od najvećih investicija.

Redizajnirali smo veb-stranicu naše škole i izradili projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju krova, i za sportski poligon u dvorištu, dodala je direktorka Bognar uz zahvalnost Sekretarijatu na saradnji u stvaranju boljih uslova za učenike i zaposlene.

Njilaš je istakao da će se obnova vaspitno-obrazovnih ustanova odvijati planski.

Trenutno je otvoreno sedam konkursa i očekujemo da se prijavi što više aplikanata. Budžetom Autonomne pokrajine Vojvodine za ove namene je planirano 413 miliona dinara. To nisu mala sredstva i želimo da ih iskoristimo što bolje za dobrobit obrazovanja i unapređivanje u oblasti prava nacionalnih manjina, rekao je Njilaš.

Kako su domaćini nakon obilaska škole sa pokrajinskim sekretarom istakli, neophodno je nastaviti sa daljim ulaganjima, jer ih očekuje zamena preostalih prozora na školskoj zgradi i gasnog kotla.

U planu su i izolacioni radovi na fasadi i tavanskom prostoru, kao i rekonstrukcija sportskog poligona i krova, te zamena parketa u sali za fiskulturu.

U okviru akcije „Sekretarijat bliži školskim klupama”, do sada je posećeno 55 obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine.

 

DnevnikKOMENTARI

 1. ludak kaže:

  Ubica treba da je u zatvoru

 2. Sojic kaže:

  Obilazi dok jos moze

 3. anonimussu kaže:

  Uslovno je na slobodi, do suđenja. Sudski proces će trajati 5 godina, on će za to vreme otići u penziju, pa ga neće osuditi ni na dan robije, uzimajući u obzir njegove godine.

 4. ludak kaže:

  Bio on u penziji ili ne, sledi mu zatvor makar i na godinu dana. Kakve veze ima da li je covek u penziji, ubio je coveka i zna se kazna. Moze biti da je slucajno ili iz nehata, zna se kazna. ZATVOR !!!!!

 5. Pravdoljub kaže:

  Neminovnost je da Njilaš svoje odležati mora. Na koliko će biti osuđen to je na onima koji se time bave. Mi smo svi svedoci medijskih napisa o događaju isto tako će mo biti svedoci na koliko je Njilaš osuđen. Nepravedno bi i gnusno bilo da se oslobađa krivice za nešto što je učinio dal iz nehata ili čega drugoga-mnogi pre njega su pogrešili i bivali osuđeni i zato nevidim razlog da on bude izuzetak. Sada što obilazi škole , pa neka ide neka radi svoj posao dok ne ode iza brave.

 6. Megille kaže:

  @ ludak : Otiće u zastaru poput onoga kada je Pastor Istvan pregazio i ubio čoveka na Čantavirskom putu ,onda branitelj mu je bio upravo Njilas…Neće komunjare protiv komunista ,a uostalom dobro su i sa ‘Ajatolahom ‘ iz Beograda…

 7. Slepa ulica kaže:

  Da ima u ovom gradu znanja i pameti, u vreme kada su novokomponovani ili do tada prikriveni nacionalisti počeli da brišu jedan deo istorije (ništa novo na ovim prostorima) trebalo je da školi daju ime najpoznatijeg učesnika VIII VB i velikog subotičkog umetnika Nandora Glida čija skulptura koju je poklonio školi još uvek stoji u dvorištu. Međutim Glid, iako svetski priznat vajar, „sumnjiv“ je svim nacionalistima. Te je mađarski Jevrejin, te profesor na akademiji u Beogradu, te mu postavljaju skulpture po Grčkoj, Izraelu i Nemačkoj, a najverovatnije je bio i KOMUNISTA!!! Sva sreća pa nije prošao kao Vojin Bakić u Hrvatskoj da mu ruše spomenik u gradu.

 8. S&S kaže:

  Ovaj lik nebi smeo ulaziti u školske prostorije. Ubio je čoveka.Kako će to objasniti deci (znate malo sam popio), nisam bio kriv?

OSTAVITE KOMENTAR