Norbert Feher dobio doživotnu kaznu zatvora u Italiji

Subotičanin Norbert Feher, poznat kao Igor Vaclavić ili „Igor Srbin“ ili „Igor Rus“ dobio je danas doživotnu kaznu zatvora za ubistvo barmena Davidea Fabrija i dobrovoljnog zaštitnika životne sredine Valerija Verija 1. i 8. aprila 2017. u provincijama Bolonja i Ferara.

On je 30. januara saopštio sudu u Bolonji preko video linka iz pritvora u Saragosi da je pucao na svoje dve italijanske žrtve „jer su oni za mene bili policajci i morao sam da ih oborim“, prenela je Ansa.

Feher je pritom mislio na navodno ubistvo Verija 8. aprila i pokušaj ubistva lokalnog policajca koji je bio u patroli sa Verijem u blizini Ferare tog dana Markom Ravaljijom, koji je ozbiljno povređen.

On je rekao da ima kodeks da nikada ne izdaje svoje prijatelje, misleći na ljude koji mu pomažu dok je u bekstvu.

„Morao sam da slomim sve na svom putu“, rekao je Feher i dodao da se vratio u Španiju po svoju Bibliju.

Feher je optužen prošlog aprila za ubistvo barmena Davidea Fabrija i Verija kod Bolonje i Ferare aprila 2017. Na zahtev tužioca, Feher je naveo da je koristio najmanje šest pseudonima. Optužen je za 11 zločina uključujući ubistvo, naveo je izvor iz suda. Feher se nalazi u zatvoru u Saragosi u Španiji gde je optužen za još tri ubistva koje je počinio pre nego što je uhapšen decembra 2017. godine. On je priznao dva ubistva u Italiji i tri u Španiji pred španskim sudijom sredinom decembra 2017, ali je odbio da odgovara na pitanja italijanskih tužilaca pozivajući se na pravo da ćuti.

Feher (37) uhapšen je 15. decembra nakon pucnjave u kojoj su tri ubijene osobe, uključujući dva člana španske Civilne policije. On je rekao da je stigao u Španiju septembra 2017. i složio se da mu bude suđeno u Italiji za zločine za koje je tamo optužen. Španija je saopštila da ga neće izručiti Italiji dok ne bude odgvoarao za zločine koje je počinio u Španiji.

 

Tanjug

 KOMENTARI

  1. Pitanje kaže:

    Ponovno uvođenje smrtne kazne je jedini lek za ovakve.

  2. 1.9 TDI kaže:

    Nisam znao da je nas grad pun ovakvih talenata..

  3. Mister No kaže:

    Na dobrom je mestu.

OSTAVITE KOMENTAR