Nove marke sa motivima Subotice

U opusu filatelističkog izdanja „Gradovi Srbije“ od 11. aprila na poštanskim markama i FDC kovertama nalaze se motivi Subotice i Palića, u tiražu od po 50.000 primeraka.

Motivi: na marki – panorama Subotice sa motivom Gradske kuće i sinagoge; na vinjeti – Park Ferenca Rajhla sa zgradom Savremene galerije Subotica, delom arhitekte Ferenca J. Rajhla; FDC – Palićko jezeroKOMENTARI

 1. Salamander kaže:

  Sve lepe građevine i zelena fontana koja ne radi odavno a čini se i nikad više neće a pa bi bilo bolje da su zasadili cveće u nju. Možda upadnemo u onih 1500 ili koliko su obećali fontana u Srbiji pa nam naprave novu…samo treba da ćekamo još jedno dve generacije političara da se dobro nakradu u ovoj našoj Subotici.

 2. Burdus kaže:

  Slazem se s tobom al vidis da smo nemocni da ih skinemo s pozicija.

 3. Smoked gun kaže:

  @ Burdus
  A zasto ste nemocni? Ko vas sprecava da se politicki profilisete onako kako smatrate da treba? Cmizdriti po internet-forumima sigurno nije resenje. Koliko se ovdasnjih profesionalnih placipicki angazovalo u opozicionom radu i borbi proziv aktuelne vlasti? Pomena vredne opozicije kao korektiva vlastima nece biti dok je naroda sa genetski programiranom poniznoscu i snishodljivoscu pred vladajucom kastom uz tipican vekovima sticani rajetinski mentalitet.

 4. Sofronije kaže:

  Dokle god budete podanici a ne građani, promene nema !!!

 5. marinowski kaže:

  Drago mi je da je izdata poštanska markica sa mojom fotografijom. Manje mi je drago što su potpisali onoga ko je 1:1 precrtao moju fotografiju

 6. croat kaže:

  Marinowski ipak nisu uzeli tvoju fotografiju nego su nacrtali po motivu tvoje fotografije, ja nisam siguran da je to plagijat. U svakom slucaju, ako je istina, mogli su se onda ipak malo vise potruditi. Meni se slika inace nesvidja, malo mi je na nivo ulicnih slikara na primorju ali o ukusima se neraspravlja i sigurno je lepo sto je izdata markica sa slikom naseg grada.

 7. Lazarus1Long kaže:

  A šta li se zapravo krije iza tih lepih slika nekog davno prošlog i lepog vremena…

 8. Anonimni kaže:

  Ja znam koje I.M. ako se pocne suditi sa PTT ima da dobije velike pare jer su originalne slike njegove. Autorsko pravo sa precrtavanjem – falsifikatom – se ne GUBI.
  Treba biti istrajan i zbog ovih postanskih maraka ima da kapnu velike pare. Ili se
  treba PAMETNO nagoditi, svaka cast i za grad i za postanske marke, ali i ja sam
  jedan od tih od koga su se otudjile mnoge slike, dokumenti. SAOSECAM – DGY

 9. croat kaže:

  Anonimni, mozda si u pravu, barem ako je suditi po ovom clanku https://www.thoughtco.com/may-i-make-a-painting-of-a-photograph-2573673 mada neki drugi tvrde da je to sve u nekoj sivoj zoni. U svakom slucaju vecina se slazu da je to najnizi oblik umetnosti u slikarstvu. Ako je Igor negde objavio tu fotografiju sa jasnom naznakom da je njegova i da zadrzava sva prava mozda bi mu i vredelo da ih cacne.

 10. moje ime je Subotica kaže:

  ovo je cist slucaj u kome spor dobija marinowski…

OSTAVITE KOMENTAR