Nove sadnice na Korzou

Danas je na korzou počela sadnja srebrnolisne lipe. To je autohtona vrsta, sadnice su sedmogodišnje, koje su aklimatizovane. Pored sadnica, odnosno pored samog korena, postavljen je sistem za zalivanje i za prihranu.

Rupičasta cev za zalivanje biće ispod zemlje

 

Seča dotrajalih i sadnja novih stabala na centralnoj gradskoj ulici koštaće oko stotinu hiljada dinara, a nadležni najavljuju da će slični zahvati biti sprovedeni, ukoliko vreme dozvoli, i u Nušićevoj ulici.KOMENTARI

 1. avet kaže:

  Treba na vreme napisati na te cevi za zalivanje sa vodom i prihranu stabala čemu to služi, jer će neki pušači još pomisliti da to služi za ubacivanje pikavaca od cigarete.
  Ali džabe ja tu sad filozofiram, zlonamerne osobe će svakako da naprave štetu, ukoliko ne postoji neka zaštita za vrh te cevi da se stavi i zaštiti, jer će „mangupi“ iz fazona ubacivati svakojako smeće u te rupe.

 2. Lajčo kaže:

  Prilično je pretenciozno jednu izbušenu cev nazivati SISTEM za navodnjavanje

 3. I.S. kaže:

  Tako je, genijalci, posecite ona tri i po drveta što ih cela Nušićeva ima.

 4. meni nešto fali kaže:

  A gde su nestale one klupe za odmor i sedenje koje su bile oko starih stabala lipe????

 5. afet kaže:

  gdesu sad ovi bunjevci da hejtuju?

 6. Margita kaže:

  Drago mi je da Subotica vodi brigu o svom gradu da se ljudi dobro osječaju kad se šetaju gradom

 7. croat kaže:

  Trebali su ipak uzeti starija stabla, ovo ce biti izlomljeno i unisteno vrlo brzo pored toga sto cemo dugo morati cekati na normalnu krosnju !

 8. Istina... kaže:

  Lipa!? Bolje da ste zasadili drač, da bude u skladu sa salašarstvom koje palančani „grada“ svim silama brane.

 9. punisher kaže:

  Boze dragi, ovi sto izmisljaju ovakva resenja jos uvek zive u srednjem veku.
  A i bilo je tesko odrzavati tih 10 drveta sto su posekli….
  Kuku lele, nek nas okupira vec neko jer ovi odgovorni u foteljama su bezobrazno primitivni i glupi.
  Kladim se da nas je cela ova procedura kostala najmanje 5 miliona.

 10. Megille kaže:

  I opet su pogrešili : Zasadili su i ove nove lipe na glavnu-kanalizacionu arteriju koja ide preko korzoa. Tako da će imati ponovo prihranjivanje’ ali fekalijama i drugim hemijskim otpadcima…Posla će tako kontinuirano biti za ‘Grdsko zelenilo’ sada 100.000,00 za seću pa onda 200.000,00 za sadnju pa jovo nanovo kroz godinu dana…važno da se lova okreće u stilu ‘liberalnog kapitalizma’…
  @ Istina ,nemoj tako ,ni drača više nema ni u okolnim Subotičkim šumskim pojasima, Naime prvo su pokradene stoletne četinari-crni bor još iz vremena Marietheresie ,a sada su na redu drač i sve što se ložiti može. Šumarska služba ? Beži bre..

 11. stormwatch kaže:

  @mali shizoidni nazi multinik shovinista

  E pa tebi je pojam Drach daleko blizi, ti si stalno na drogama od botovanja. A ovo sta se radi u Subotici sa istorijom i zelenilom…..sramota!

 12. Pajo kaže:

  Pa cekaj citav korzo je nadvnjen!Posle kise snega koji se odtopi jos danima na setalistu u ulegucima stoji voda! PS Danas sam uplatio odvodnjavanje a ovi navodnjavaju?

 13. Stipan kaže:

  Samo treba da izvršite popravku te plastične crvi spustite u zemlju u nivou kocki stavite poklopce jer sam danas već video jednu od njih dobro poremećenu to jest neko je pokušao isčupati iz zamlje i vratite klupe oko svake lipe i biće ok

 14. Stipan kaže:

  Lipe su lipe samo napravite ispravku spustite plastične crvi u nivou kocki stavite poklopce jer vidim da je već nekom smetalo vratite klupe oko lipa pa se neće vidjeti cevi i biće sve ok

 15. Stipan kaže:

  Nije uredu da se tako radi ako neznaju bolje da pitaju ko zna pa će naučiti

 16. Croat kaže:

  Zasto placeni komentari tipa Margita moraju da budu tako retardirano napisani? Evo jedan botovski od mene- sjajno je sto ce se osveziti korzo, prava stvar je uradjena. Svaki dan mic po mic grad nam je uredjeniji. Jedva cekam da krosnje ozelene!

 17. Lajčo kaže:

  Ovaj tipus je sad glavni za komunalne poslove

 18. Istina... kaže:

  @Lajčo

  Apartčik sa fotografije je oličenje svih „vrednosti“ Antisistema. Takva je cela tzv. vertikala.

 19. Sofronije kaže:

  Dosao mladi Raso (radoslav vukelic iz bajmoka) preko sns na vlast a on mlad ambiciozan treba kuca da se gradi porodica da se podize pa stoga i treba para evra dinara da se ima za sve.mora nekom da se dere koza sa ledja a kome drugome nego opet narodu!!!Udri raso u tamburu dok imas koga!!!

 20. Istina kaže:

  @stormwatch

  Agentura ne poznaje lopovluk

OSTAVITE KOMENTAR