Novi asfalt za biciklističku stazu

Radnici AD „Vojput“ popravljaju biciklističku stazu na levoj strani puta prema Paliću, ispod podvožnjaka i izmedju dve raskrsnice. Biće postavljeno 200 metara novog asfaltnog sloja a posao će biti završen za tri dana. Tokom radova biciklisti ne mogu da koriste stazu.

Interesantno je da se biciklističke staze ispod podvožnjaka i inače manje koriste. Za prelaz ove deonice obično se koriste ogradjene pešačke staze iznad puta.

podvoznjak 1

podvoznjak 2

 

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. Megatron kaže:

  A ostatak staze do Palica ? To treba sve popraviti i prosiriti.

 2. roki kaže:

  To za izbeglice afaltirali put da sto brze stignu u Jevropu.

 3. adkersu kaže:

  …a radovi se izvode zahvaljujući mudroj i smišljenoj politici SNS na čelu sa AV…

 4. djomla kaže:

  @Megatron

  ne samo ostatak staze do Palića, nego kompletna sanacija svih biciklističkih staza u gradu sa smislenom izgradnjom novih kako bi se mreža prožirila. Ali to danas deluje nemoguće. Zato nam je i vest ovih 200 metara.

 5. Megatron kaže:

  Djomla,

  Ne samo to, vec staza za bicikle i do obliznjih sela. Evo nedavno sam isao u Gyulu u Madjarskoj. Tamo se sanira celokupan put od Szegedina do Bekescsabe, i paralelno se pravi staza za bicikle celom duzinom. Mogu misliti kada ce kod nas biti tako nesto.

  Na zalost kod nas je kultura biciklizma na niskom nivou, biciklu voze uglavnom samo oni koji nemaju para za auto. Na zapadu biciklu voze ljudi koji zele zdravo da zive.

 6. Kertvaros kaže:

  Ako nekoga slucajno zanima. U Holandiji, sveukupna mreza puteva namenjenih iskljucivo za bicikliste iznosi 35000 kilometara. (tridesetpethiljada)

 7. djomla kaže:

  Voziti bicikl u Subotici nije nimalo prijatno, bar ne meni. Broj staza je mali i one su uglavnom loše povezane. Pored toga previše je uskih i neizgrađenih ulica koje su danas pretrpane automobilima zbog čega su nebezbedne pa se izbegavaju. Kada se na tako lošu infrastrukturu doda i kultura učesnika u saobraćaju dobija se sve manji broj biciklista.

  Nažalost stanje se neće još dugo promeniti, jer su potrebne sveobuhvatne sanacije bitnih gradskih ulica (poput Izvorske) kada se kompletno sređuju kolovoz, staza, trotoar, spuštaju el. instalacije, postavlja rasveta, mobilijar, saobraćana signalizacija itd…

  Mi smo poslednjih par godina bili u prilici da gledamo delimično uređenje Tesline (jer se sem kolovoza ništa drugo nije sredilo), i tugu što je Matije Gupca ostala ista nakon izgradnje kolektora. A to su dve veoma bitne ulice.

 8. Djuka kaže:

  sto bi rekli (Splicani na doceku Ivanisevica sa trofejem iz Vimbldona):
  Fala K.rcu!

OSTAVITE KOMENTAR