Novi Simensov vetrogenerator iz Subotice

Simensova fabrika u Subotici, najznačajniji domaći proizvođač električnih mašina i pretvarača koji se primenjuju u oblasti obnovljivih izvora energije, najavila je da će investirati u proširenje proizvodnih kapaciteta i u proizvodnju novog tipa generatora i time otvoriti nova radna mesta.

Rukovodstvo Simensove fabrike u Subotici će u sredu predstaviti planove razvoja, navodi se u saopštenju te kompanije i dodaje da je, zahvaljujući kvalitetu proizvoda, stručnosti zaposlenih i postignutim rezultatima, centrala Siemensa odlučila da proces proizvodnje novog tipa generatora za vetro elektrane realizuje baš u Simens fabrici u Subotici.

 

Kao „reprezentativan primer ovog segmenta srpske privrede koji Srbiju postavlja na tehnološku mapu sveta, a kompaniju Siemens d.o.o. Beograd među prvih deset izvoznika u Srbiji“, ova fabrika je dokaz uspešne  primene principa energetske efikasnosti i ekološke odgovornosti.

 

Na konferenciji u Subotici će govoriti generalni direktor Siemensa Beograd Tihomir Rajlić i direktor Siemensove fabrike u Subotici Ištvan Sekula.

 

Izvor: RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR